Niels Borring. Pressefoto

Niels Borring. Pressefoto

Debat:

Kallehaves sprogforståelse

"Det er direkte usandt at skrive, at jeg har udskrevet en regning, og at vi vil beskære personalet på plejecentrene og i hjemmeplejen," skriver borgmesteren

Nils Borring, Borgmester

I et indlæg tolker Niels Kallehave (DF) på Lokalavisens udlægning af mine kommentarer til den nyligt vedtagne udligningsordning:

'Men det er klart, at jeg ikke kan afvise, at der måske skal tages penge fra de varme hænder'. Det bliver i Kallehaves fortolkning til, at: 'Borgmesteren har udskrevet regningen' og 'Det blev de varme hænder, personalet på pleje centrene og i hjemmeplejen der skal beskære' samt 'Gad vide hvorfor socialdemokraterne har så meget imod varme hænder i ældreplejen?'

Jeg anlægger en forsigtig holdning til kommunens økonomi – dels i forhold til effekten af udligningen men også i forhold til en kommende økonomiaftale mellem KL og regeringen samt et anerkendt budgetpres på flere områder i indeværende år. Derfor kan jeg på ingen måde garantere, at kommunen ikke skal lave omprioriteringer, hvis der skal findes nogle ekstra penge.

Når vi skal lave budget for 2021 vil alt være i spil igen, men det er direkte usandt at skrive, at jeg har udskrevet en regning, og at vi vil beskære personalet på plejecentrene og i hjemmeplejen.

Pure opspind - og især fordi Kallehave ved, at vi budgetmæssigt har godt styr på økonomien med vores nuværende viden, men at alting kan ændres med tekniske og politiske ændringer.

Socialdemokraterne tænker meget på forholdene for vores ældre. Vi har lige kunnet indvie et splinternyt plejecenter i Hammel, og vi har planer for et nyt plejecenter i kommunens østlige del formentlig i 2023.

Ideen med den nuværende udvidelse af plejecentret i Voldum kom fra socialdemokraterne, hvilket forslaget om ekstra midler til centralt beliggende almene boliger i fx Hinnerup også gjorde.

Fra min side stopper dette politiske fnidder her.

Publiceret 27 May 2020 14:00