Debat: Det er ikke så lidt, vi pålægger vores frivillige trænere

Gert Jensen, Formand HSK Fodbold

DEBAT Mit hovedbudskab med mit indlæg i Lokalavisen Favrskov var at appellere til, at der kommer mere fokus på det frivillige foreningsliv og mere anerkendelse/bedre arbejdsbetingelser for foreningerne og de mange ildsjæle.

De udfordringer, vi står overfor, bliver ikke løst ved, at byrådet taler pænt om de frivillige og ved, at medlemstilskuddet udbetales før tid. Vi står over for at miste store nettoindtægter. Og hvad med de ekstra byrder, vi er blevet pålagt som følge af corona. Hvor mange af Byrådets/Kultur- og Fritidsudvalgets medlemmer har været på besøg i en forening/fodboldklub efter opstarten efter coronanedlukningen?

Det er ikke så lidt, vi pålægger vores frivillige trænere/ledere før og efter en træning. Rengøring, afspritning, ekstra opkridtning, holdinddeling, baneinddeling, Coronavagt med mere. Ved siden af tumler vi med baneproblemer, hvor der er for lidt action/handling fra kommunens side. Her har der ellers været mulighed for at reparere og give banerne en kærlig hånd, mens de har ligget stille. Er det blevet nemmere at være frivillig? Nej.

Andre kommuner gør/har gjort meget under corona, blandt andet afsættelse af ekstra midler/puljer til foreninger der har mistet indtægter på grund af corona. På Favrskov Kommunes hjemmeside kan jeg ikke finde noget om Coronahjælp til foreningerne. Vi har fået tilsendt en masse vejledninger, som vi så bare selv har skullet tage action på. Vi havde for eksempel Bestyrelsen og diverse udvalg samlet lørdag 9. maj, så vi kunne få styr på alt vedrørende genåbningen for træning med mere efter coronanedlukningen.

Er der nogen der har fået lyst til at komme på besøg på NMT-Byens Arena, står jeg/vi klar i HSK Fodbold. Kunne også være godt at høre/se noget til Favrskov Idrætssamvirke. Foreningslivet har brug jer i en svær tid.

Publiceret 04 June 2020 06:00