Elevtale:

"Vi har lært at det er okay ikke at være ens"

Elevtale og tanker fra en afgående specialklasseelev fra Skovvangskolen

Ronja Marie Løgstrup Jacobsen, Nordrevej 27 8471 Sabro

Debat At skulle stå her i dag på vegne af hele min årgang, og helt officielt være færdig med folkeskolen er surrealistisk.

Forude venter voksenlivet, som på sin vis er helt fantastisk, men også helt vildt skræmmende.

Vi har kæmpet os gennem folkeskolen på både godt og ondt, og jeg tror vi alle kan være enige om, at det har krævet blod, sved og tårer. Alle de timer vi har tilbragt sammen kommer nu til en ende, og vi skal ud og skabe nye rammer for livet.

Selvom vi alle sammen skal i forskellige retninger, som kan gøre det svært at holde kontakten, så vil vi altid have en ting tilfælles, de minder vi har skabt sammen som vi altid vil kunne drømme os tilbage til. Alle vores teaterture hvor nogle af os nok syntes det var røvsygt at skulle se teater, men stadig deltog, fordi det var jo pissehyggeligt alligevel.

Det er vigtigt at mindes de gode ting, men vigtigt er det også at mindes de mindre gode ting. Nogle af os har måske haft det sværere end andre, men ingen af os har haft det helt nemt. Vi har alle vores forskelligheder og ting vi kæmper med, der til tider har skabt nogle problemer og konflikter mellem os.

Vi har alle sammen haft vores dårlige dage, hvor det måske ikke har været helt nemt at håndtere de andre oveni, at man skulle holde styr på sig selv.

Det har været med til at skabe nogle konflikter, store som små. Men vi har altid kommet stærkere ud på den anden side, og lært lidt mere om os selv og andre menneskers små særheder og problemer.

Vi kan ikke komme uden om, vi jo har gået i specialklasser, som måske har skabt visse fordomme om os, men jeg syntes kun vi kan kigge positivt på det at gå i specialklasserne.

Vi har lært, at det er okay ikke at være ens, og at livet ikke skal være perfekt som et glansbillede. Vi har fra en tidlig alder skullet ruste os på til, at livet ikke er nemt og uden bump.

Selvom det ikke har været sjovt, så har det kun gjort os til stærkere unge mennesker.

Vi har haft et helt utroligt stærkt fællesskab, som jeg vil beskrive som en stor familie. Vi har altid stået med åbne arme og taget imod ny tilkomne elever, lige præcis den rummelighed og åbenhed håber jeg er noget, som vi alle vil tage med videre.

En kæmpe tak for alle der har gjort denne del af vores liv til noget specielt. Tak til vores skønne lærere der har rustet os på til livet efter folkeskolen, tusinde tak for jeres tålmodighed, støtte og alle de kram i har stået klar med, når der var brug for det.

Publiceret 26 June 2020 13:00