Debat:

Når møllerne kommer op, så bliver det forvandlet til helvede

Trisse Maltesen Frank, Hallendrupvej 14, Hallendrup, 8370 Hadsten

Debat Flyt til favrskov – vi vil rigtig gerne have dine penge i vores kommunekasse.

Og når de først ligger der, så er vi i øvrigt ligeglade med dig, din familie, din økonomi og dit helbred.

Det er den følelse, jeg står tilbage med, efter at min familie og jeg købte drømme-ejendommen i Hallendrup for knap 2 år siden.Vi overtog stedet, og nu skulle vores liv sammen til at begynde.

Og så fremsatte byrådet i Favrskov lokalplanforslag 379 – Vindmøller ved Hallendrup.

Her står godt nok 4 møller i forvejen a 75 m stykket – og dem har vi intet problem med, de stod her jo allerede, da vi kiggede på ejendommen. Men 6 nye møller a 149.9 m stykket, som skal pakke vores lille smukke landsby ind, og forvandle stedet til et industriområde – det er simpelthen for voldsomt.

Vi har forsøgt at råbe byrådet op – fremlagt udtalelser og undersøgelser i en uendelighed, som skulle tydeliggøre vores frygt for disse kæmper.

Vores frygt for lavfrekvent støj, som kan påvirke vores helbred, frygt for at vores børn skal udsættes for denne støj, uanset hvor de befinder sig. Når de er hjemme, bor de klods op af kæmperne, og når de er i skole eller børnehave, ja så skal de også udsættes for denne støj.

Og 13 medlemmer af byrådet er fuldstændig døve og blinde for AL information, der ikke kommer fra vindmølleopsætter eller vindmølleindustrien selv.

Det kan godt være, at de påstår, at de hører hvad vi siger, men deres handlinger taler sit tydelige sprog imod.Vi frygter, at vi bliver ramt på helbredet, for når møllerne først står der, så er det bare bad luck – så er vi stavnsbundet, med mindre vi smider alt overbord og lader det koste os alt hvad vi ejer og har.

Og hvem har lyst til det?!

Vi har i hvert fald ikke. Og vores ejendom bliver stort set usælgelig.Gentagne gange har vi påpeget problemerne med lavfrekvent støj overfor vores byråd, men vi taler for døve øren. Eller måske ikke?! For da Aarhus Kommune luftede tanken om at opsætte 3 x 150 m møller ved Kasted, tæt på kommunegrænsen til Favrskov, så fik piben en helt anden lyd.

I det høringssvar, som Favrskov Kommune indgav til Aarhus Kommune, var den lavfrekvente støj det absolut største argument for, hvorfor Favrskov gerne vil have sig frabedt kæmpemøller så tæt på Søften. Her påtænker vores kommune at udstykke til et nyt boligområde, og ifølge høringssvaret, så er der problemer med lavfrekvent støj fra vindmøller i op til 1½ km. fra møllerne, hvorved ny udstykning vil blive ramt.

Dermed bliver udstykningen mindre attraktiv, og langt svære at sælge. Og så er det pludselig et problem. Der er det jo penge i kommunekassen.Vi har allerede lagt vores penge i kommunekassen, så her hos os – 1 km. fra 6 møller, er den lavfrekvente støj åbenbart ikke noget problem – det er i hvert fald ikke kommunens problem. Det er vores.

Har jeg fortrudt at jeg flyttede til Favrskov, hvor respekten for borgerne er så uendelig lille? JA – det har jeg. Jeg elsker vores lille plet, den er paradis på jord. Men når møllerne kommer op, så bliver det forvandlet til helvede, og jeg står uden mulighed for at komme væk. Velkommen til Favrskov - Vor herre bevare os! – eller fanden tage os.

Publiceret 03 July 2020 16:30