Arkivfoto

Arkivfoto

Debat:

Bønnekald er symbolpolitik

"Muslimske bønnekald udover land og by er ikke noget, vi andre behøves at skulle hører på, ligesom vi ikke behøves hører på alle mulige andre kald udover vores samfund via højtalere," skriver Simon Buus Olsen (V)

Simon Buus Olsen (V), Bøgehaven 3, 8370 Hadsten

debat ”KOM TIL AARHUS STADION PÅ LØRDAG KL. 14:00” eller ”BYENS HOLD HAR BRUG FOR DIN STØTTE”.

”Der er fadøl, god musik og bold i højeste klasse. AGF er det eneste hold der er noget værd i hele Østjylland.”

Tænk hvis det blev spredt ud via store højtalere i hele Aarhus. Nogle ville synes det var okay, men jeg vil tro flertallet ville synes, at den larm var liiiige lovlig i underkanten og i øvrigt en underminering af andre sportshold i Aarhus og omegn.

Men mit bud er, at ingen synes, den larm er helt vild fed at høre på hver weekend, og hvis AGF måtte, så måtte andre måske også og til sidst ville vi blive gjaldet ørene fulde af markedsføring for alle mulige forskellige ting i samfundet, hvad end det er kommercielle interesser eller religion.

Vi behøves ikke den larm, fordi nogen, hvad end det er virksomheder eller religiøse formål, vil gøre opmærksom på sig selv.

Det gælder naturligvis også for muslimske bønnekald udover land og by, det er ikke noget vi andre behøves at skulle hører på, ligesom vi ikke behøves, hører på alle mulige andre kald udover vores samfund via højtalere.

Så uanset anledningen, skal vi naturligvis have skabt en eller anden lov der forbyder dette, hvad end det er i markedsføringsøjemed for virksomheder eller for trossamfund der vil gøre opmærksom på sig selv.

Men at ville forbyde bønnekald udover samfundet, kun for muslimer, det strider imod Grundloven, der sikrer religionsfrihed og deraf også lige behandling for forskellige trossamfund, hvad end det er kristendommen eller islam eller noget helt tredje.

Det ved partierne bag forslaget også godt, men sagen er nem at forstå for den menige borger, når man sætter den simpelt op. Det ændrer dog ikke på det faktum at det er ren og skær symbolpolitik, når det bliver en kampagne for at forbyde muslimske bønnekald.

Heldigvis er der nu er flertal der sætter sig sammen og diskutere den reelle mulighed der er for at forbyde ethvert 'bønnekald' udover samfundet, uanset om det måtte være fra religiøse grupper eller kommercielle interesser. Så det ikke strider imod Grundloven, som vidst er blevet testet nok de sidste fire-fem måneder.

Publiceret 09 July 2020 16:00