Lone Boye. Pressefoto

Lone Boye. Pressefoto

Debat:

Budget med penge til børne- og familieområdet

Lone Boye, byrådsmedlem (A), formand for Børne- og ungeudvalget

debat Socialdemokratiet ser med stor tilfredshed på, at et enigt byråd bibeholder ekstra penge til sårbare børn og unge.

Favrskov Kommune har i et tidligere budget vedtaget tidlig indsats som fokusområde, for at hjælpe så mange børn og unge, så tidligt som muligt, og for at sætte ind over for problemerne tidligt. Målet er, at vi på den måde kan hjælpe flere børn og unge. Nogle havde måske også håbet, at det ville bringe en besparelse på området, og ved sidste års budgetlægning, valgte byrådet derfor også at nedsætte budgettet med 2 mio. i 2020 og yderligere 1 mio. i 2021. Det viste sig dog ikke at holde stik. Betyder det så, at den tidlige indsats ikke virker? Nej, det er ikke tilfældet. Det er rigtigt, at visse børn og unge får en længere tids indsats og at det koster, men hvad er alternativet? At vi overser dem, eller lader problemerne trække ind i voksenlivet, uden at have reageret.

Der skal altid arbejdes på at sætte ind med hjælp og støtte til barnet og familien og at bringe barnet så tæt på et almindeligt hverdagsliv som muligt, så vi undgår de mere indgribende indsatser.

Mange unge har ondt i livet i disse år. Ensomheden fylder. Derfor er det vigtigt, at vi ikke sparer på den socialfaglige rådgivning i daginstitutioner og skoler, så de ansatte hurtigt får sat ind med hjælp. Mange har de senere år fået hjælp via gruppeterapi i PPR. Her møder de ligesindede og får en professionel hjælp af voksne. Det er vigtigt, at det nu kan fortsætte.

Publiceret 03 September 2020 16:00