Debat:

Budgettet i Favrskov er godt nyt for de ældre og foreningslivet

Lars Storgaard og Charlotte Green, Den konservative byrådsgruppe i Favrskov

debat For de konservative i Favrskov ser budgetaftalen om 2021 fornuftig ud. Udgangspunktet for forhandlingerne er et meget større budget end vi har kendt længe. Vi må begræde at regeringen har sat en kurs, hvor statskassen skal tømmes i rekordtempo, men derfor glæder vi os over, at aftalen i Favrskov er ansvarlig og giver penge til de områder, hvor borgerne får mest glæde af dem. Det var vores vigtigste mål med aftalen, at pengene gik til varme hænder og opgaver, der giver mening for borgerne.

Der er givet et meget stort løft til skolerne, der har været presset af inklusionsindsatsen. Det har gjort det sværere at være helt almindelig elev og det rettes der nu op på, så fagligheden kan få et løft. Samtidig giver vi en større hånd til de børn, der har særlige udfordringer.

De ældre får et tiltrængt løft med nye ældreboliger og ekstra plejepladser. Vi bliver mange, mange flere ældre i kommunen allerede de nærmeste år, så det område skal styrkes. Det ligger vores konservative hjerte nær og derfor er vi glade for at vi helt undgik de besparelser, der var stillet i udsigt. Det betød rigtig meget for os.

Vi har også kæmpet de frivilliges sag. Mange foreningsaktive har haft det vanskeligt under Covidkrisen og det prøver vi nu at gøre noget ved. Der er sat en lille pose penge af til de foreninger, der har haft kritiske tab eller uforudsete omkostninger til fx rengøring under Covidkrisen. Vi skylder vores foreninger at hjælpe dem bedst muligt til den anden side af krisen, hvor vi gerne vil have dem stærkt tilbage. Der blev plads til et meget tiltrængt klubhus i Hinnerup. Vi håber, at det kan realiseres med den foreslåede model, ellers er vi klar til at drøfte sagen igen.

Endelig har infrastruktur været en vigtig debat i forhandlingerne. Her har mindre trængsel og større trafiksikkerhed ligget os mest på sinde. Det er heldigvis blevet hørt. Herudover har trinbrættet i Laurbjerg fyldt. En genetablering af trinbrættet er blevet afvist af staten og hvis kommunen skal anlægge det, kan det blive en bekostelig affære for skatteyderne. Alene at søge om tilladelse til at bygge kan koste flere millioner. Derfor bakker vi helt op om et beløbsmaksimum på projektet. Vi kan ikke lade et prestigeprojekt, der slet ikke er en kommunal opgave, løbe os økonomisk helt af hænde. Dertil er der for mange andre vigtige opgaver i kommunen, fx en ordentlig pleje af vores ældre eller trafikopgaver andre steder i kommunen.

Publiceret 07 September 2020 13:00