Genrefoto

Genrefoto

Debat:

Nyt bosted i Voldum – en ærgerlig situation for alle

Kun de nærmeste naboer til det tidligere lægehus på Voldum Rudvej har modtaget information om planerne om at etablere et socialpædagogisk bosted for op til syv unge.

Susanne Sachse Voldum Rudvej 1

debat Beboerne i Voldum mangler fuldstændig inddragelse i et for byen særdeles vigtigt initiativ. Det er ærgerligt, for allerede inden start har det skabt både vrede, skepsis og modstand.

Kun de nærmeste naboer til det tidligere lægehus på Voldum Rudvej har modtaget information om planerne om at etablere et socialpædagogisk bosted for op til syv unge. At lægehuset omdannes til socialpædagogisk bosted er en så banebrydende ændring for byen, så vi mener, at en bredere kreds burde være hørt. Ikke engang Voldum Lokalråd har fået kendskab til planerne.

Med den start er det ikke mærkeligt, at folk i byen er skeptiske. Hvorfor er vi ikke blevet informeret om det allermest basale som størrelse, tidshorisont, målgruppe etc. Og hvorfor er der ikke lagt op til bare den mindste form for dialog med byen, der kunne være med til at gøde jorden og stemningen for en sådan institution?

Der ligger i øjeblikket to socialpædagogiske institutioner tæt på byen, og mange tvivler på, at byen kan magte endnu én, endda en institution inde midt i byen. I øjeblikket indsamles underskrifter og der indsendes indsigelser til politikere og den kommunale forvaltning imod institutionen.

Kom dog frit frem politikere, forvaltningen og ledelsen af Kanonen og fortæl os:

Skal institutionen placeres i Voldum, fordi byen ligger yderst i Favrskov Kommune?

Vil det ikke være bedre for de unge at have adgang til flere faciliteter, end Voldum kan tilbyde?

Kan vi få garanti for, at det attraktive grønne område ved naboen, det netop udvidede Voldumcentret, ikke gøres til de unges faste opholdssted – og det samme for naboen, dvs. kirken og kirkegården?

Kan Voldum Rudvej klare mere færdsel af personale samt beboere til udeliv og fritidsaktiviteter?

Hvilke forventninger har I til os beboere, såfremt institutionen placeres i Voldum?

Og hvilke udspil har I selv for at gennemføre en vellykket proces?

Publiceret 05 October 2020 13:00