Debat:

Hastigheden på Sallvej skal ned

Hastigheden på Sallvej på strækningen fra Vadstedvej til rundkørslen ved Skovbrynet skal ned, mener Per Holm Knudsen

Per Holm Knudsen, Tommensensvej 2 Hammel

Per Holm Knudsen, Tommensensvej 2 Hammel

Debat I de snart 20 år, hvor jeg har boet på Tommesensvej 2 med grund ud til Sallvej, har jeg bemærket, at der køres stadigt stærkere på Sallvej på strækningen fra Vadstedvej til rundkørslen ved Skovbrynet.

Enten for meget hurtigt at komme ud af byen eller modsat ind i byen. Da Ungdomsgården i sin tid blev etableret omkring 1980, besluttede byrådet samtidig at anlægge en tunnel under Sallvej af hensyn til de skolebørn, der kom fra Skovvangsskolen og skulle over Sallvej til Ungdomsgården.

Det er nu ikke mit indtryk, at børnene bruger tunnellen særlig ofte, når de skal over vejen. Siden etableringen af Ungdomsgården (nu Gården) har Hammel jo fået et stort aktivitetscenter og svømmehal – Hammel Idrætscenter, hvilket betyder, at børnene ofte tager vejen til Gården via Tommesensvej og der på løber over Sallvej, men ikke benytter tunellen.

Og når børnene skal hjem fra Gården er det ofte i løb over Sallvej. Fra Gårdens side af Sallvej er oversigtsforholdene dårlige på grund af svinget. Det ser nogen gange ret risikabelt ud, når børnene løber over vejen.

Jeg vil derfor foreslå, at kommunen i lighed med Vadstedvej i Svenstrup, med Postvej i Foldby og med Damsbrovej i Norring etablerer fartdæmpende foranstaltninger på Sallvej.

Da der ikke sjældent kommer landbrugsmaskiner via Sallvej, vil det mest hensigtsmæssige nok være markante vejbump af den type, som er etableret i Norring inden for det sidste års tid.

Publiceret 06 October 2020 13:00