Foto: Wulff

Foto: Wulff

Debat:

Bliver idrætssamvirket overhovedet taget alvorligt?

"Favrskov Idrætssamvirke har i flere omgange og gennem flere år præsenteret problematikken for både forvaltning og udvalg i Kultur og Fritid. Dette uden resultat," lyder det i læserbrevet her om manglende tilsyn på fodboldbanerne

Anne Nielsen, formand Favrskov Idrætssamvirke

debat Favrskov Idrætssamvirke ser med stor glæde, at der nu ser ud til endelig sker noget i sagen om udlicitering af banevedligehold og manglende tilsyn og opfølgning.

Vi er dog noget forundret over udviklingen. Favrskov Idrætssamvirke har i flere omgange og gennem flere år præsenteret problematikken for både forvaltning og udvalg i Kultur og Fritid. Dette uden resultat. Vi har diskuteret leverancer på kommunale kontrakter generelt, hvor foreningerne kommer i klemme, og kommunen betaler for noget den ikke får. Vi har drøftet den manglende kontrol og opfølgning fra og af kommunen, da ingen kan være tilfredse med en leverance, der ikke overholder de indgåede aftaler.

Vi må konstatere, at der ikke er sket alverden på vores foranledning og vi ikke er lykkedes med at få fremdrift i sagen. Vi må tage til efterretning, at der først sker handling, når der i medierne vækkes debat, og hvor der politisk sker en direkte involvering. Spørgsmålet der rejser sig nu er, om vi ikke er gået igennem de rigtige kanaler, som det tydeligvis var påkrævet.

Uanset sagens indhold, er det yderligere beklageligt, at man i en kommune har et idrætssamvirke, hvis henvendelser man åbenbart ikke tager alvorligt nok til at tage handling på. Det er vi som organisation naturligvis kede af.

Publiceret 14 October 2020 16:00