Grethe Villadsen. Pressefoto

Grethe Villadsen. Pressefoto

Debat:

Svar til Ældre Sagen: Jeg synes, at vi er fremtidssynet

"Vi har i budgettet afsat penge til, at der vil blive etableret yderligere 72 plejeboliger over de kommende fire år. Derudover er der indarbejdet en demografipulje, der tager højde for det stigende antal ældre. Det, synes jeg, er fremtidssynet," skriver Grethe Villadsen (S)

Grethe Villadsen (S) Formand for Social og Sundhedsudvalget i Favrskov

debat Det er altid dejligt med respons, og jeg er selvfølgelig glad for, at Ældre Sagen er tilfredse med, at der ikke spares på den borgernære velfærd på ældreområdet.

Jeg husker også det gode og konstruktive møde med Ældre Sagen tilbage i sommeren 2019 og vores snak om demografi. Også at man i Favrskov i gennemsnit er lidt ældre end på landsplan, før man begynder at modtage hjemmehjælp. Det kan til dels skyldes sund aldring, og det kan være meget forskellig fra kommune til kommune, men vores visitationsmønster er ikke anderledes end resten af landet. Visitation tilbydes efter samme kriterier, og hjælp tilbydes efter aktuelt behov.

Antallet af ældre i Favrskov Kommune stiger markant de kommende år. I den forbindelse har vi i budgettet afsat penge til, at der vil blive etableret yderligere 72 plejeboliger over de kommende fire år. Derudover er der indarbejdet en demografipulje, der tager højde for det stigende antal ældre. Det, synes jeg, er fremtidssynet, men selvfølgelig skal der hele tiden holdes øje med området og evt. tilpasses.

Projektet, der blev igangsat i forbindelse med de nyetablerede køkkener på plejecentrene med madlavning med ekstern kok, udfases ganske rigtigt, men der er stadig uforbrugte midler i puljen til et par år mere. Og derudover er der udarbejdet en inspirationskogebog, som personalet anvender.

Hele ideen med at der bages og laves mad på stedet fortsætter - også når puljen til ekstern kok er brugt.

I det hele taget er jeg meget enig i, at det er vigtigt, hvordan mad smager, dufter og anrettes. Jeg har set, hvordan smør-selv-mad kan se ud. Det er rigtig fint, og fordelen er netop, man kan få varieret sin frokost. Jeg er blevet orienteret om, at valgmulighederne fungerer på samme måde som med den varme mad, hvor der er forskellige valgmuligheder.

Publiceret 16 October 2020 13:00