Debat:

Hvorfor dog sende rottebekæmpelsen i udbud?

Peder Meyhoff, Overdrevet 15, Hinnerup, kontaktperson for Enhedslisten

Peder Meyhoff, Overdrevet 15, Hinnerup, kontaktperson for Enhedslisten

Debat Jeg kan se at formanden for Favrskov Forsyning, Søren Frandsen (SF), er meget tilfreds med at forsyningen har fået solgt sine gamle rottefælder.

Det er muligt det er en god handel, men jeg forstår ikke hvorfor han er så glad for at forsyningen også har sendt rottebekæmpelsen i udbud. Det plejer jo mest at være borgerlige politikere der vil overlade arbejde til private firmaer, men her har vi en SF-politiker på samme linje.

Gevinsten ved at udlicitere arbejde er ofte kortsigtet. Men på længer sigt forsvinder gevinsten. Den umiddelbart største ulempe er, at man mister viden og fleksibilitet. En viden der indtil nu har ligget i forsyningen, bliver nu flyttet over i et privat firma. Det kan vise sig at blive dyrt på længere sigt.

Det værste er dog at forsyningen nu skal bruge resurser på at kontrollere om det firma der vinder opgaven, nu også gør det godt nok. Der er jo eksempler på at rottebekæmpelsesfirmaer har snydt med afregningen. Jeg siger ikke, at det firma der vinder, vil gøre det. Kun at det er nødvendigt at kontrollere at det ikke sker. Og det vil flytte resurser fra opgaveløsning til bureaukrati.

Publiceret 20 October 2020 13:00