Svend Kjeldsen. Foto: Privat

Svend Kjeldsen. Foto: Privat

Debat:

Ret til tidligere pension er guld værd

"I en alder af knap 64 år sagde jeg arbejdsmarkedet farvel. Den frihed jeg havde til at kunne planlægge min udgang og friheden til at kunne sige stop, hvis hverdagen blev for broget, var for mig guld værd," skriver Svend S. Kjeldsen

Svend S. Kjeldsen,Rønvangen 218,8382 Hinnerup

Der er nu indgået en aftale om ret til tidligere pension, for de, der har været længe på arbejdsmarkedet. Aftalen er indgået mellem regeringen, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti.

Jeg er selv en af de, der for nogle år siden havde glæde af, at kunne gå på efterløn, efter 48 år på arbejdsmarkedet, inklusiv mine 16 måneder som soldat.

Jeg skal slet ikke påstå, at jeg var nedslidt (havde dog været igennem en ryg operation) jeg var nærmere omstillings træt. Fra at jeg i brugsen, lærte at lukke en sukkerpose, så den ikke dryssede, til at jeg sad bag en skærm og sendte lønregnskab, omsætningstal og kasseregnskaber, til mit hovedkontor, var der godt nok et stort spring.

I en alder på knap 64 år, sagde jeg arbejdsmarkedet farvel. Den frihed jeg havde til at kunne planlægge min udgang og friheden til at kunne sige stop, hvis hverdagen blev for broget, var for mig guld værd. Den frihed jeg oplevede, under jeg gerne de mennesker, der har været de mange år på arbejdsmarkedet. Jeg vil på ingen måde opfordre folk til at trække sig fra arbejdsmarkedet, bare fordi muligheden er til stede, hvis man ellers trives med jobbet, men stop, inden du ender som et surt opstød og hele verden går dig imod. En aktiv og deltagende pensionist tilværelse er bestemt en velsignelse.

Publiceret 21 October 2020 13:00