Britt Bager. Foto: PR

Britt Bager. Foto: PR

DEBAT:

Skal vi nedlægge Danmarks Naturfredningsforening?

Britt Bager Folketingsmedlem for Venstre – valgt i Østjylland

debat Skal vi nedlægge Danmarks Naturfredningsforening? Eller i det mindste lokalafdelingen i Favrskov?

Nej – selvfølgelig skal vi ikke det. For vi har en grundlovssikret foreningsfrihed i Danmark. Og Grundloven skal holdes.

Det skal den, når det vedrører forsamlingsfrihed, og den skal den, når det vedrører lukningen af dansk minkavl.

Uanset hvad den lokale formand for Danmarks naturfredningsforening Niels Jørgen Sørensen mener om minkavl og påstår om minkbranchen, så skal Grundloven også her overholdes.

Beskæmmende, at han ikke er enig i det, men i stedet angriber mit indlæg.

En regering bør til hver en tid sikre sig, at man holder sig inden for Danmarks Riges Grundlov, før man beslutter sig til at nedslagte et milliarderhverv med mange tusind ansatte og med den konsekvens, at familier må gå fra hus og hjem.

Naturligvis skal vi tage COVID-19 alvorlig, og for Venstre står danskernes sundhed aller øverst. Men det ændrer ikke på, at Grundloven skal overholdes.

Det er netop på baggrund af vores Grundlov og vores stærke demokrati, at vi er blevet til det forbillede for mange andre lande. Men desværre er det ikke respekten for Grundloven, folkestyret og inddragelsen af Folketinget, der præger den nuværende regerings handlinger. Og åbenbart heller ikke Niels Jørgen Sørensen Fra Danmarks Naturfredningsforening.

De danske minkavlere har drevet deres hverv med stor ansvarlighed, høj dyrevelfærd og stor kvalitet. Nu lukker vi hvervet i Danmark, og produktionen flytter formentlig til Kina. Vil minkene få det bedre her? Næppe!

Man kan mene om minkbranchen, hvad man vil. Og det er helt fair at være imod minkavl i Danmark. Men at legitimere at grundloven overtrædes, fordi det lige præcis er en sag, som Danmarks Naturfredningsforening er imod, det er ærlig talt rystende og et slag mod vores demokrati.

Publiceret 13 November 2020 16:00