Erik Bertelsen. Pressefoto

Erik Bertelsen. Pressefoto

Debat:

Folkebevægelse i Favrskov Kommune

Ældrerådet i Favrskov Kommune, Erik Bertelsen, Thorsølundvej 23, Thorsø

debat Alt for mange oplever isolation og ensomhed i denne tid, med de mange nedlukninger i samfundet.

Det er fornuftigt at holde afstand for at undgå smitte med virus. Men bagsiden er at alt for mange oplever at være ene. Vi har som mennesker et sociale behov, vi har brug for nærhed til andre mennesker for at trives og udvikles. Men for mange lykkes det ikke i denne tid. Ingen kan i længden leve uden kontakt og opmærksomhed.

Omsorg og nærhed har som sit DNA at vi ser hinanden og møder vort medmenneske med åbenhed. Ingen har så lange arme at vi kan omfavne os selv.

Vi skjuler os bag masker i denne tid, men menneskelig opmærksomhed kan ingen undvære. Vi har alle brug for vore medmennesker, at vi ser dem og de ser os.

Der gøres en del af frivillige og ansatte i Favrskov Kommune for at mennesker ikke skal opleve uønsket ensomhed. Men skal det virkelig rykke og gøre en forskel, så må vi alle hjælpes ad. Vi må som enkeltpersoner tænke vort nærmiljø igennem. Er der nogen på den gade jeg bor, der måske er uønsket ene?

Ved at vi alle viser et menneskelige ansigt i nærmiljøet starter vi en folkebevægelse, der viser at vi har brug for alle. En folkebevægelse er når alle vil bidrage ind i sagen. Kan vi stå sammen om dette?

Har DU hilst på din nabo i dag? Det er i det nære vi skal begynde, i nærmiljøet, på gaden vi bor, i boligblokken, i køen hos købmanden, ved bus holde pladsen, når børnene er på vej til skole. Tænk selv videre hvor du kan sætte en bevægelse i gang. Hils på den næste du møder, så starter vi en folkebevægelse mod ensomhed i Favrskov Kommune. Det er der brug for i en tid hvor der mest tales om det negative og triste. Der er brug for vi ser hinanden. Det kan ikke købes for penge, det er den enkeltes egen holdning der her gør en forskel.

God adventstid.

Publiceret 27 November 2020 12:30