Debatten, om hvorvidt Dannebrog skal hænge i byrådssalen, raser. Foto: Adobe Stock

Debatten, om hvorvidt Dannebrog skal hænge i byrådssalen, raser. Foto: Adobe Stock

Debat:

Dannebrog eller kaos?

"Vi skal ikke plastre byrådssalen til i symboler og artefakter, som fjerner fokus. Indretningen af byrådssalen skal ikke blive et politisk spørgsmål, hvor regnbueflag og EU-flag kæmper om pladsen," skriver Søren Frandsen (SF)

Søren Frandsen (SF), Vestervej 6, 8382 Hinnerup

Søren Frandsen, Vestervej 6, 8382

Jeg har et nært og personligt forhold til Dannebrog. Det står for mig for noget godt, stabilt og trygt.

Det er dog ikke ensbetydende med, at jeg synes, at det er passende og naturligt, at det skal op at hænge i byrådssalen. Der blev på sidste byrådsmøde stillet forslag om, at Dannebrog skulle op og hænge i byrådssalen. Forslagsstilleren vedkendte sig, at det var symbolpolitik.

SF har selv (og sammen med Enhedslisten) stillet forslag i byrådssalen, som med høj røst er blevet stemt ned med argumenter om, at det netop var symbolpolitik. Symbolpolitik var tilsyneladende noget værre noget.

I denne sag forholder det sig anderledes. Måske handler det ikke om for eller imod symbolpolitik, men mere om, hvilke symboler man foretrækker.

For mit vedkommende handler det om, hvad der sker i byrådssalen. De politiske diskussioner og byrådets beslutninger.

Vi skal ikke plastre byrådssalen til i symboler og artefakter, som fjerner fokus. Indretningen af byrådssalen skal ikke blive et politisk spørgsmål, hvor regnbueflag og EU-flag kæmper om pladsen.

Publiceret 04 December 2020 13:00