Debatten, om hvorvidt Dannebrog skal hænge i byrådssalen, raser. Foto: Adobe Stock

Debatten, om hvorvidt Dannebrog skal hænge i byrådssalen, raser. Foto: Adobe Stock

Debat:

Lad byrådssalen være fyldt med debat - så flager vi hjemme i haven

"For mig er sagen klar: Lad byrådssalen være fyldt med debat, om hvordan vi får en bedre kommune, og så kan vi flage hjemme i haven og være stolte af vores faner der," skriver Kristoffer Merrild (S)

Kristoffer Merrild (Socialdemokratiet Hinnerup), Kildevangen 8, 8382 Hinnerup

I tiden prøver blå blok i byrådet endnu engang at smide symbolpolitik ind i debatten. Vi har oplevet det flere gange, når man i blå blok har kigget på kommunen og konstateret, at det faktisk går ret godt.

Vi har en kommune, der fungerer. Der er styr på budgettet, og det skyldes i høj grad, at vi har en borgmester, der ikke rutter med pengene og tænker frem i forhold til både udvikling og sikring af velfærd.

Hvad gør man så, når man ikke rigtigt kan angibe politikken, der fastsætter de vigtige rammer omkring vores kommune? Man griber til symbolpolitikken.

Denne gang er der kurren på tråden, omkring at man ikke vil sætte et Dannebrog op i byrådssalen. Forslaget går på, at vi jo alle kan enes om, at Danmark er godt, og derfor skal vi da have vores fane op. Men hvis man følger den tese, kan man hurtigt fylde byrådssalen med amagerhylder over alle de fine ting, vi er enige om, er gode.

For mig at se bør byrådssalen fyldes med snak og ideér om, hvordan man kan styrke vores kommune, sådan at det også fremadrettet er et dejligt sted at være barn, ung, voksen, børnefamile eller ældre.

Når man trækker dannebrog i salen op som en vigtig debat, betyder det, at man fjerner fokus fra de vigtige ting, som rent faktisk fylder i hverdagen for os, der bor i kommunen. Vi har set det før med frikadellekrigen, og lur mig om ikke det næste bliver et parabolforbud.

For mig er sagen klar: Lad byrådssalen være fyldt med debat, om hvordan vi får en bedre kommune, og så kan vi flage hjemme i haven og være stolte af vores faner der.

Publiceret 04 December 2020 18:00