Debatten, om hvorvidt Dannebrog skal hænge i byrådssalen, raser. Foto: Adobe Stock

Debatten, om hvorvidt Dannebrog skal hænge i byrådssalen, raser. Foto: Adobe Stock

Debat:

Dannebrog bør være hævet over partipolitik

I Favrskov var byrådets flertal heldigvis i stand til at modstå stormløbet. Kun de borgerlige partier lod sig løbe over ende, mener Peder Meyhoff

Peder Meyhoff, Overdrevet 15, Hinnerup, tidl. byrådsmedlem for Enhedslisten

Debat Der har på det seneste været stor debat om Dannebrog. Dansk Folkeparti har tæppebombet en række kommuner med forslag om flaget skal hænges op i byrådssalen.

I mange kommuner har de fået held med det planlagte fremstød. Men i Favrskov var byrådets flertal heldigvis i stand til at modstå stormløbet. Kun de borgerlige partier lod sig løbe over ende.

Det er trist at Danneborg er blevet så politiseret. Det burde være vores allesammens flag, men DF har taget det fra os. Det skete allerede i 1995 da de tog det i brug i deres logo. Det var lovligt for DF at kapre vores flag, men det burde være forbudt.

Flaget bør være hævet over partipolitik.Det var derimod helt i orden at de dansksindede sønderjyder brugte det op til Genforenings-afstemningen i 1920, og det var også helt naturligt at det blev brugt til at markere modstand mod den tyske besættelse 1940-1945. I begge tilfælde blev det brugt politisk, men ikke partipolitisk.

Først den dag DF afstår fra at bruge Dannebrog i deres logo og i andet partimateriale – eller Folketinget forbyder at bruge Dannebrog i snævre partipolitiske sammenhænge – kan vi få genskabt flaget som et fælles symbol for os alle.

Publiceret 07 December 2020 08:10