Ole Vinsten. Foto: Kian Johansen

Ole Vinsten. Foto: Kian Johansen

Debat:

 Skal ældre enlige virkelig bestille to nytårsmenuer?

Ole Vinsten, Flinthøjen 1, 8382 Hinnerup

debat Jeg er en ældre gubbe, der derude i samfundet omtales, som værende i Corona kategorien 'de sårbare' Så fint, at der passes på os ældre. Er dog ret sikker på, at hovedparten af os ældre, ligeledes passer rigtig godt på os selv, set i relation til Corona smitten. Vi afholder os for deltagelse, hvor op til flere personer er samlet.

Jeg hører og ser dagligt via medierne, at der især er en bekymrende fokus på de mange ældre.

Nytåret nærmer sig. Tænker at ganske mange af de også enlig ældre, vælger at blive i eget hjem, også på den kommende Nytårsaften.

Her når vi så til sagens kerne. Rigtig mange af de hårdt økonomisk trængte restauranter udbyder levering af festlige nytårsmenuer. Gang på gang har netop denne faggruppe fået megen medfølelses medieomtale. Så helt fint for det.

Som indledningsvis nævnt, er jeg sandsynligvis kategoriseret i gruppen 'de sårbare'. Med respekt for det, så vælger jeg at holde en alene/enlig nytårsaften i selskab med en forventelig festlig nytårsmenu, leveret fra en af de mange udbydere. Men 'go daw du', det er bare ikke så lige til, som det står at læse i de farvestrålende tilbudte menuer! Thi efter præsentationen af de kulinariske evner, så slut anføres 'minimum levering to kuverter'. 

Så bum! Den samme branche, der har fået alverdens adgang til jamrende medieomtaler, afviser nu ganske levering af deres produkt til os enlige! Er det fair og retfærdigt?

Hos min slagter kan jeg købe en leverpostej. Hos min gartner kan jeg købe en appelsin, hos min tøjmand, kan jeg købe én skjorte og så videre. Men hos Nytårsmenu leverandøren! Tja! her skal jeg uanset hvad, som minimum tilkøbe to styk?

Den forventede bort/søforklaring vil sikkert lyde. Ikke rentabelt med en enkelt levering! Den køber jeg dog ikke! Nævnte set ud fra de mange tusinde enlige ældre, der såfremt leverings muligheden ville være reel, kunne være sandsynlige givtige potentielle kunder, hos et betrængt erhverv! 

Nu må det være os svigtede enlige, der får samme forventelige assistance for medie opråb, overfor de så hårdt betrængte mad leverandører!

Alternativ løsningen kunne være bestilling af én menu til mig, samt én menu til min stok. Derved vil leverandørbetingelserne være opfyldt.

Godt nytår.

Publiceret 11 December 2020 13:30