Rune Wiik Kristensen

Rune Wiik Kristensen

Uvidenhed skal tilgives: Svage skal åbenbart sejle deres egen sø

Rune Wiik Kristensen. Vinder af Favrskov Erhvervsråds iværksætterpris 2015. Vinder af Danish Tech Challenge 2016. Kasserer i Favrskov Børns Rettigheder

debat 2. december fremførte Lokalavisen Favrskov en række artikler og et debatindlæg omkring den politiske praksis og administrationen i Favrskov kommune.

En mor er beviseligt blevet løjet syg for at fjerne hendes børn og frem for alt frataget hendes ydelser, og der er beviseligt betydelige fejl i indtil flere børnesager. Alt dette til trods for at kommunens afgående direktør for Børn og Kultur, Rasmus Møller, gennemførte et stort anlagt program i 2020, der skulle rette op på netop dette. Siden da har der været stille… Nogen vil endog sige helt tyst!

Nu har kommunen konstitueret en ny direktør for Børn og Kultur, Hans Minor Vedel, der ser frem til at møde alle afdelingerne, men der står intet om at han vil tage hånd om kommunens praksis … der er stille…

Naturligvis slås sådan en stilling ikke op, så vi kan få henvendelser udefra kommunen, for Nils Borring foretrækker at der er ro og stoler på hans forvaltning, så der kan findes tid til at behandle væsentlige emner, såsom hvorvidt Dannebrog skal være at finde i Byrådssalen.

Dannebrog er jeg selv, som mange andre, stolte af. Jeg er som erhvervsdrivende stolt af det samfund der over generationer er blevet bygget op her i landet, hvor vi står sammen og hjælper hinanden, og jeg har gjort tjeneste i Forsvaret. Vi har et højt skattetryk, for der skal mange penge til, de bredeste skuldre bærer, og vi har som enkeltindivider både rettigheder og pligter, og det er nu jeg skal bede om undskyld for min uvidenhed.

Jeg troede, at Favrskov Kommune var en erhvervsvenlig kommune, det vil sige at kommunen skaber gode rammer for borgerne og virksomheder i fællesskab, imod at vi erhvervsdrivende skaber arbejdspladser og vækst. Jeg troede, at når vi lægger midler direkte og indirekte i kommunekassen, vil de gå til at sikre borgerne her, og støtte dem med de udfordringer de har, således at den arbejdskraft vi har brug for, vil kunne holde fokus på arbejdet, og alle høj som lav kan regne med at kommunen som en hjælpende partner og da umuligt som en modstander.

Artikelrækken fra 2. december og den efterfølgende tavshed har til gengæld været enormt oplysende, for det siger sig selv, at en mor der får frataget sine børn og kæmper imod et system der ikke vil lytte, umuligt samtidigt kan erlægge en 37 timers arbejdsuge. Nu ved jeg at midlerne som vi lader tilstrømme kommunen går til at bekæmpe sådanne mødre, og at kommunen opprioriterer at nedbringe sagsbehandlingstiden for erhvervslivet og samtidig forlænger den for private med behov for hjælp. Når kommunen agerer som den gør, så skal vi i erhvervslivet naturligvis heller ikke gøre os anstrengelser for at hjælpe udsatte borgere med flexjob og lignende. De må sejle deres egen sø.

Hvis vi kan føje denne praksis ind under Dannebrog, er det jo fantastisk for de af os der har det godt, og det hele bliver lige en my bedre, og vi kan nyde stilheden sammen. Jeg takker som erhvervsdrivende vore byrødder for denne nye ret til at være ligeglade med de udsatte og svageste, så længe jeg opfylder min forpligtelse og skæpper i kassen. Jeg ønsker byrådet en god jul samt et godt og lykkebringende nytår med deres hævdvundne ret til at være ligeglade. Og de svageste tjah… dem skal vi jo ikke længere tænke på…

Tilgiv min tidligere uvidenhed -og lad os så få nogle flere under fanerne!

Publiceret 23 December 2020 09:00