Hands of young contemporary office manager over laptop keypad during work over new business project by table

Hands of young contemporary office manager over laptop keypad during work over new business project by table pressmaster - stock.adobe.com

Debat:

 Vi skal værne om vores dyrebare natur

Camilla Fabricius (S) og Daniel Toft Jakobsen (S) begge medlem af Folketinget og valgt i Østjylland, og Mette Gjerskov, miljøordfører, Socialdemokratiet

Debat Østjylland er omkranset af dejlige naturområder. Ethvert børnehavebarn og skolebarn kender for eksempel Marselis Skovene, Søhøjlandet eller den helt nye skov Himmerigsskoven ved Hinnerup.

Og der er rigtig mange andre skønne områder, hvor man kan gå på opdagelse og lære om dyrelivet og naturen. Ligesom det for mange voksne er et frirum for en søndagsudflugt eller en løbetur i smukke omgivelser. Her kan man koble af fra stress og jag, og især under coronakrisen har mange danskere fået øjnene op for naturens glæder.

For mange østjyder er skoven og naturen en fast del af hverdagen. Men ingen må tage naturen for givet. Vi befinder os i en biodiversitetskrise, og den kræver handling.

Derfor glæder vi os over en ny aftale, som sikrer 888 mio. kr. til at forbedre biodiversiteten. Det betyder bl.a. op til knap 75.000 hektar urørt skov og 15 naturnationalparker samt en strategi for truede arter.

Vi skal sikre, at der er plads til dyr og planter og værne om vores dyrebare natur. De fremtidige generationer skal have samme glæde af en mangfoldig natur som os – og det kræver handling nu.

Publiceret 26 December 2020 08:45