Debat:

 Trinbræt kunne blive nærbane til Aarhus

Flemming Vang, Nørregade 20, Laurbjerg

Debat Oprettelsen af et trinbræt/stoppested i Laurbjerg vil skabe helt nye muligheder for borgerne i Favrskov4ren (Laurbjerg, Houlbjerg, Granslev og Bøstrup).

Samtidig vil det give kommunen et ekstra kort på hånden i kampen om at tiltrække ansatte i Århus-virksomheder som skatteborgere i Favrskov Kommune.

Laurbjerg-stoppestedet på 'Århus nærbane' vil kunne nås fra Aarhus C på ca. 30 minutter.

Når banestrækningen i dette debatindlæg er benævnt 'Aarhus nærbane', så er det fordi en del af byudviklingen i Østjylland omkring Aarhus, vil gå i Favrskovs retning, hvis Favrskov kommune vil det.

Dette ses allerede med byudviklingen i Hinnerup og Hadsten, hvor indbyggerantallet er stigende og ifølge borgmester Nils Borring vil blive ved med at stige.

Laurbjerg med en skøn beliggenhed og mange naturfaciliteter, som ligger på banelinjen efter Hadsten, vil blive endnu mere attraktiv for tilflyttere med oprettelse af et nyt stoppested/trinbræt.

Det vil således blive det fjerde stoppested på banestrækningen i Favrskov kommune.

Det vil ydermere fremtidssikre Lilleåskolen med SFO og børnehave.

Laurbjerg station som standsningssted blev nedlagt i 1982. Der er sket meget siden, og ikke mindst den grønne bølge og den generelt mere accepterede miljøbevidsthed i befolkningen er argumenter nok til at slå et slag for den miljøvenlige offentlige transport.

En fremtidig forbindelse til den planlagte Aarhus Letbane-tilslutning til Hinnerup vil gøre et Laurbjerg stop på 'Aarhus nærbane' endnu mere attraktiv for nuværende beboere og kommende tilflyttere.

En endelig beslutning om genåbning af Laurbjerg standsningssted kan kun gå for langsomt.

En tilflytter til Laurbjerg by.

Publiceret 06 January 2021 08:00