Arkivfoto

Arkivfoto

Debat:

 Letbanen - det er for tidligt at give op

"Det er nemlig alfa og omega, at der investeres i transportløsninger, som får os ud af bilerne, og der står letbane- og skinneløsninger stærkere end det meste andet"

Bodil Kvistgaard Olsen, Houlbjergvej 10, 8870 Langå

Man kan i medierne læse sig til, at socialdemokratiet med borgmesteren og formanden for planudvalget som talspersoner opgiver at få letbanen til Hinnerup.

Begrundelserne varier fra manglende økonomi og besværligheder for borgerne i Hinnerup.Det sidste mener jeg ikke kan være en reel begrundelse.

Letbaneplanerne har været på bordet omkring 10 år, og det må have været almindeligt kendt, at det vil kræve et temmelig stort arbejde og ændringer i Hinnerup midtby.

Når det gælder økonomien, forstår jeg bekymringen. Der er gået år uden at Favrskov Kommune har fået nogen form for viden om en evt. statslig medfinansiering og det er naturligvis frustrerende og de nye beregninger på anlægningsomkostningerne ser ud til at løfte for en kommune af Favrskovs størrelse.

Alligevel mener Enhedslisten, at det er alt for tidligt at kaste håndklædet i ringen. Det er vigtigt, at vi i stedet søger at påvirke de kommende infrastrukturforhandlinger på Christiansborg, så de sikrer mere langsigtede løsninger, bedre økonomi og klimavenlige løsninger. Det er nemlig alfa og omega, at der investeres i transportløsninger, som får os ud af bilerne og der står letbane, - og skinneløsninger stærkere end det meste andet.

 

Publiceret 15 January 2021 06:00