Foto: PR

Foto: PR

Debat:

 Nu genåbner de lokale akutklinikker

Steen Thomsen Regionsrådsmedlem, DF Sundgårdsvej 22 8700 Horsens

Akutklinikkerne i Skive, Ringkøbing, Grenaa og Silkeborg stod ellers overfor endnu en forlængelse af den midlertidige lukning, som et flertal uden om Dansk Folkeparti havde lukket på grund af travlheden på de store sygehuse, der har mange coronaindlæggelser.

Men når regionen tidligere har lukket de lokale sygehuse, skal vi værne om den vigtige rest der er tilbage: Den lokale akutklinik. Og med argumentet om at lukke akutklinikken af hensyn til corona-travlheden, havde det lange udsigter til genåbning og det ville få fatale konsekvenser for akutklinikken.

Derfor stemte Dansk Folkeparti, som det eneste parti, imod lukningen af små lokale akutklinikker.

Vi mener, at vi i stedet skal rykke flere opgaver ud til akutklinikkerne, der med fordel kan behandles nært. Det kunne eksempelvis være at vaccinere de lokale borgere. Men det blev pure afvist af Anders Kühnau (S), der i pressen udtalte: ”Steen Thomsen (DF) vil bruge personalet i akutklinikkerne til at vaccinere, men vi har mere brug for akutsygeplejerskernes ekspertise inde på akutmodtagelserne”.

Ja selvfølgelig vil vi i DF have akutklinikkernes personale tilbage i akutklinikkerne for bl.a. at vaccinere. De øvrige opgaver forsvinder jo heller ikke ved at centralisere dem på de store hospitaler.

Nu er regionsrådsformanden heldigvis vendt på en tallerken efter at bl.a. borgmestrene er gået ind i sagen. Nu er Kühnau alligevel åben overfor at bruge akutklinikkerne til at vaccinere og har nu har regionsrådet besluttet at genåbne akutklinikkerne, selvom vi står overfor en endnu større corona-travlhed den kommende tid med nye endnu mere smitsomme corona-varianter.

Alle kunne sige sig selv, at corona-travlheden ikke blot varede ’hen over jul’ og derfor skulle akutklinikkerne aldrig have været lukket. De skal løse alle de opgaver, der med fordel kan løses tæt på borgerne – både før, under og efter coronakrisen.

 

Publiceret 19 January 2021 06:30