Charlotte Green, Byrådsmedlem, Det Konservative Folkeparti. Pressefoto

Charlotte Green, Byrådsmedlem, Det Konservative Folkeparti. Pressefoto

Letbane til Hinnerup:

 Byrådet skal have beskrevet det ordentligt

Charlotte Green Byrådsmedlem, Det Konservative Folkeparti

debat Byrådet har i januar måned drøftet en letbane til Hinnerup. Der har været store bølger i pressen, så derfor er det med konservative briller dejligt at se, at alle partier bakker op om VVM-undersøgelsen af letbanen fra Lisbjerg til Hinnerup. Letbanen er et stort projekt, og derfor afhængigt af statslig medfinansiering.

Staten betaler naturligvis ikke for noget, som borgerne ikke vil have, så derfor er en negativ debat, der kan give indtryk af modstand bekymrende ift hvor stor en del staten kan være med til at finansiere.

Det er derfor særlig rart at alle i byrådet bakker op om at gå videre med projektet, så det kan blive beskrevet praktisk og økonomisk. Derefter skal der være forhandlinger om, hvordan regningen skal fordeles. Men enigheden giver et godt udgangspunkt.

Infrastrukturanlæg med baner er dyre, men har stor positiv effekt for lokalområderne og klimaet. Måske bringer fremtiden andre muligheder engang, men aktuelt er skinnetrafik blandt de klimavenlige.

Bustransport har slet ikke samme kundegrundlag og bilen forbliver derfor et stærkt alternativ for flere. For Favrskov er det vigtigt, at vi er med i udviklingen, så kommunen kan fastholde sin position som attraktiv bosætningskommune, herunder at man som husejer har sikkerhed for at boligen ikke taber værdi.

Det er letbanen med til at sikre. Jeg glæder mig til at se hvad der kommer ud af VVM arbejdet og håber, at vi i Favrskov kan fastholde gode trafikforbindelser og dermed attraktive bosætningsforhold.

 

Publiceret 25 January 2021 10:00