Christian Møller-Nielsen. Foto: PR

Christian Møller-Nielsen. Foto: PR

Debat:

 Et COVID-vaccinepas er nødvendigt

"For eksempel skal patienter til planlagte hospitalsbehandlinger forvente at møde med et vaccinepas eller gennemføre en hurtigtest før adgang til behandling," skriver Christian Møller-Nielsen

Christian Møller-NielsenLandsbækvej 90A, 8450 Hammel

debat Det mest effektive redskab mod den globale pandemi med COVID-19 er, at store dele af verdensbefolkningen bliver vaccineret hurtigst muligt. COVID-19 har vist sig som en særdeles smitsom og til tider alvorlig sygdom. Sygdommen vil sandsynligvis florere i årevis, og måske i årtier.

Samtidig med udbredelse af vaccinationsprogrammer er det nødvendigt at kontrollere smittespredningen. Det forudsætter brug af dokumentation for gennemført fuld vaccination, eller et sygdomsforløb med COVID-19 dokumenteret med for eksempel positiv dyrkning efter podning.

COVID-vaccination er selvfølgelig frivillig, men for at forhindre smittespredning vil der komme krav om et vaccinepas i situationer med tæt kontakt til andre mennesker. For eksempel skal patienter til planlagte hospitalsbehandlinger forvente at møde med et vaccinepas eller gennemføre en hurtigtest før adgang til behandling. Det samme krav må forventes før adgang til timevarende tætte forsamlinger, for eksempel i fly, til festival og familiefester. Tillige vil der være arbejdspladser, hvor ledere og medarbejdere nødvendigvis bør være vaccineret.

Dokumentation for gennemført vaccination vil foreligge i egne oplysninger på hjemmesiden sundhed.dk. I praksis bør det være muligt for borgerne at vælge dokumentation på papir, men for flertallet kan det være elektronisk, for eksempel i en vaccine-app på telefonen.

Et COVID vaccinepas er et nødvendigt bidrag til at bekæmpe pandemien i de kommende år, og heldigvis tyder alt på, at langt hovedparten af den danske befolkning vil lade sig vaccinere i de kommende måneder.

Publiceret 29 January 2021 15:00