Alice Broer-Hansen tilbage i 2010, da sagen stadig var på vej til Landsretten. Her 11 år senere giver hun ikke op. Arkivfoto: Kian Johansen

Alice Broer-Hansen tilbage i 2010, da sagen stadig var på vej til Landsretten. Her 11 år senere giver hun ikke op. Arkivfoto: Kian Johansen

Debat:

 Inkompetente, konfliktsky og faktaresistente?

"Sagen er ikke slut endnu, selv om der har været stille. Jeg tabte i Landsretten, fordi et af kommunens vidner løj," skriver Alice Broer-Hansen

Alice Broer-HansenHovedgaden 37, 8860 Ulstrup

debat I Lokalavisen 13. januar 2021 skrev lokalredaktøren, at der i Favrskov Kommune er fejl i hver tredje børnesag, der ankes.

Der sker også fejl andre steder i kommuneregi.

Som I måske kan huske, har jeg en kloaksag, der startede i Hvorslev Kommune, der havde glemt et stik til mit hus. Den person, der stod for kloakkerne fortalte i landsretten, at det var en ny uerfaren person, der havde lavet tegningerne over stikkene, og tegningerne var ikke blevet kontrolleret. Kloakkerne blev lavet i 1993.

Der var en tv-inspektion i 1990 fra de meget gamle kloakker, og der var konstateret et rørbrud 4 – altså helt knækket rør ud for min indkørsel. Den information havde ”man” ikke villet sige noget om, så da RB 4 blev konstateret i forbindelse med en tv-inspektion i 2004, fik jeg at vide, at det var den kloakmester, der havde lavet vores nye kloaksystem, der havde ødelagt røret. Jeg tog på Hvorslev rådhus for at få aktindsigt. Sikke et rod. Tv-inspektionen var ikke at finde. Men en kompetent medarbejder ville lede efter den. Hun fandt den i kælderen ved selvangivelserne fra 1920.

Kloaksagen fulgte med til Favrskov Kommune. Direktøren i Teknik og Miljø samt næstkommanderende fortsatte deres ”arbejde”, da selskaberne blev oprettet i 2010, for kloaksagen blev lempet over i Favrskov Spildevand A/S, da de blev ansat i selskabet.

En dag fik jeg at vide, at de havde fundet ud af, at jeg ikke havde fået byggetilladelse til omfangsdræn om huset, og at jeg heller ikke havde fået udledningstilladelse. Men de skulle nok lade være med at sladre til Favrskov Kommune, for selskabet var jo ikke myndighed.

Jeg kontaktede først én fra den gamle Hvorslev kommune og derefter Favrskov Kommune, og fik oplyst begge steder, at der hverken skulle være byggetilladelse eller udledningstilladelse til det, jeg havde fået lavet.

Sagen er ikke slut endnu, selv om der har været stille. Jeg tabte i Landsretten, fordi et af kommunens vidner løj. Og da man kan komme i fængsel for at lyve, skrev jeg til retspræsidenten. Han sendte sagen videre til 3. afdeling. Jeg hørte intet, så jeg skrev igen 5 mdr. senere.

Så fik jeg den besked, at mit første brev var blevet væk. Tænk engang – inden for landsrettens egne mure.

Jeg skrev til Højesteret, og jeg kan vende tilbage, når der er nyt i sagen. Og der er ingen tidsfrist.

5 år senere var der så nyt. Vi blev tilkoblet det nye kloaksystem i 2017. Det var nu synligt for enhver, at jeg havde haft ret i alle årene.

Så jeg bad om aktindsigt i Favrskov Spildevand A/S. Det var min første henvendelse til den nye direktør. (Den 1. var gået på pension.) Jeg fik en del, men der manglede det, jeg ledte efter. Jeg kunne klage til Miljø- og Fødevareklagenævnet. Klagen skulle sendes til Favrskov Spildevand A/S. Der skete intet. Det viste sig, at han ikke havde sendt den videre, fordi han påstod, at jeg havde klaget for sent. Men Miljø- og Fødevareklagenævnet sagde, den skulle sendes. Så holdt han pludselig på jobbet. Og næstkommanderende blev konstitueret direktør. Hun sendte et brev med en masse lovparagraffer, bl.a. en hvor der stod, at de ikke skulle sende noget på grund af rigets sikkerhed og landets forsvar.

Der gik 3 år. Alt fra Favrskov Spildevand A/S var blevet tilbagevist.

De 3 afgørelser kan ses her:

Gå ind på hjemmesiden mfkn.naevneneshus.dk – under aktindsigt:

  • 31.1.2019 – sagsnr. 18/04983
  • 27.11.2019 – sagsnr. 19/03182
  • 29.9.2020 – sagsnr. 20/00829

Men selve kloaksagen er stadig ikke slut.

 

Publiceret 29 January 2021 06:00