Debat:

 Favrskov forsyning har heller ikke styr på kloakken i Foldby

Gert Ladiges Højmosevej 2 Foldby

debat Jeg købte et hus i Foldby i en udstykning fra 60erne, hvor husene oprindeligt havde septiktank og afløb til kommunalt rensningsanlæg. I slut halvfjerdserne gennemførte man i området kloakseparering, hvortil der er tilslutningspligt. Denne tilslutning skal udføres af en autoriseret kloakmester, som skriftligt meddeler kommunen, når arbejdet er udført med en tegning over rørføringen på grunden. Dette har alle huse i udstykningen levet op til, undtagen det hus jeg købte. Og alle ejendomme har den samme kloakbeskrivelse i BBR, også mit, selvom der her ikke er sket noget som helst siden 1965.

Hvorfor har man aldrig fulgt op på den manglende tilslutning?

Forsyningen har på et møde i sagen tilkendegivet, at der er adskillige huse i bl.a. Rønvangen, som har lignende problemer. Og man foretager sig intet. Det begrundes med, at det er for dyrt og at de skal passe på skatteydernes penge.

Men kan det være rigtigt, at man som køber af ældre huse i Favrskov ikke kan stole på oplysninger i BBR, som kommunen/forsyningen skal kontrollere? Hverken borgmesteren eller chefen for teknik og miljø eller formanden for forsyningen har problemer med det. Som køber har man ikke en chance for at kontrollere det. I mit tilfælde var der ingen synlige kloakdæksler på grunden. 2 kloakdæksler i vejen viser, at der er kloaksepareret og derfor burde der ikke være problemer.

Forsyningen forsvarer sig med, at det er sket for så længe siden, at man ikke har dokumentation for hvad der er sket og ikke mindst, hvad der ikke er sket. Derfor benægter man også, at der på et eller andet tidspunkt er begået en fejl i Hinnerup kommunes tekniske forvaltning, som jeg nu kom til at bøde for. Af skade bliver man klogere, men bestemt ikke rigere. Det kostede mig 37.000 kroner at få udbedret kloakeringen.

Publiceret 04 February 2021 06:00