Morten Bang. Foto: PR

Morten Bang. Foto: PR

Debat:

 Tillykke Danmark

Morten Bang (V), Byrådsmedlem i Favrskov

debat Sikke en sportsweekend! To danskere i sæson-finalen i badminton; Axelsen mod Antonsen. Flot. Og naturligvis håndboldherrerne, der på fornemmeste vis forsvarede VM-titlen.

Det er jo fantastisk, at vi kan glæde os midt i en global pandemi, når danskere klarer sig flot i store internationale sportsbegivenheder.

Det er jo historien om forenings Danmark: Uden eliten - ingen bredde. Og uden bredden - ingen elite. For bag de mange store stjerner står et unikt forenings Danmark. Små og store klubber over hele landet, som bygger på ildsjæle, frivillige, fællesskab og engagement. Alle disse frivillige trænere, ledere og forældre bør hyldes, for de er med til at holde foreningslivet I gang. De er med til at føde alle de stjerner, vi har, dem som vi alle hepper på og hylder, når de vinder mesterskaber til Danmark.

Uanset hvilken sportsgren det handler om, så er nåleøjet til international succes ikke ret stort. MEN gevinsterne for alle, der dyrker idræt, er ENORME! De, der vinder mesterskaberne, er inspirationskilder for os allesammen.

Sport handler om at vinde - Men det handler også om vigtige værdier som: Sundhed - Fællesskab - Engagement - Holdånd - Glæde og begejstring - Sociale oplevelser.

Sådan er det også i Favrskov. Men lige nu er ALT lukket ned.

Der er mange børn, unge, voksne og ældre, som lige nu sidder og venter på, at vi igen kan mødes i foreningerne.

Jeg tror, vi er mange, der savner duften fra omklædningsrummet, de svedige knæbeskyttere, fællesskabet, sammenholdet, mudder på knæene, ketsjeren i hånden og alt det, som foreningerne giver os.

Jeg hepper på Danmark, og jeg hepper på alle de frivillige ildsjæle i Favrskov, der er klar til at samle børn, unge, voksne og ældre i vores mange foreninger.

Publiceret 04 February 2021 13:30