Arkivfoto

Arkivfoto

Debat:

 Letbanen og Hinnerup

Steen Andersen Hinnerup

debat Kan en ganske almindelig borger i Hinnerup få nogle synspunkter med i debatten om planerne om en en letbane til Hinnerup?

Jeg har med glæde læst at vores socialdemokratiske borgmester har givet udtryk for, at planerne om en letbane til vores by bør skrinlægges. Jeg skal i denne forbindelse understrege, at jeg ikke er socialdemokrat, men alligevel godt kan tilslutte mig, når der træffes fornuftige beslutninger uanset politisk ståsted.

Vi har i Hinnerup allerede nu meget fornuftige trafikforbindelser til Aarhus, to tog i timen samt tilsvarende gode busforbindelser. Jeg er klar over det klimamæssige aspekt, men dette kan vel mindst lige så godt opnås med el-busser som med en letbane.

Det er for mig meget skuffende at konstatere, at borgerlige medlemmer i Hinnerup Byråd går ind for letbanen til Hinnerup. Jeg finder det naivt at tro, at man kan få mange af de daglige pendlere til Aarhus til at stille bilen på en opsamlingsplads og derfra tage letbanen ind til arbejdspladsen i storbyen.

Så min opfordring til Favrskov Byråd er, at de skal stoppe med planerne og spare de mange penge, der skal bruges på miljøundersøgelser og glæde sig over, hvor mange penge, der kan blive i borgernes lommer, når letbanen opgives.

Publiceret 05 February 2021 14:00