Debat:

 Mere personale til børnene

Lars Storgaard (K), 2 viceborgmester og gruppeformand for Konservative i Favrskov, samt byrådsmedlem Charlotte Green (K)

Debat Ved sidste byrådsmøde sagde et flertal i byrådet ja til højere normeringer i vores dagtilbud. For konservative er det vigtigt, at vores børn har en tryg og sikker opvækst og her kan kommunen tilbyde daginstitutioner af høj kvalitet.

En af kvaliteterne er mere voksenkontakt, og der er givet et statsligt tilskud til mere personale for at opnå denne forbedring. Det betyder også, at forældrebetalingen bliver en kende højere, når forældrebetalingen forbliver 25%. Dermed bliver normeringerne kun endnu bedre, da aftalen er, at pengene skal gå til mere personale.

Af ganske uklare grunde er Venstre imod forslaget om, at forældre selv betaler en del af forbedringen, og de har derfor lanceret en række læserbreve med helt fordrejede kendsgerninger om meget høje priser og social uretfærdighed.

Kommunens pladser er ikke specielt dyre sammenlignet med andre, og samtidig gælder regler for fripladser og søskenderabat uændret, og forslaget rammer derfor ikke særligt børnerige familier eller lavindkomster.

I Det Konservative Folkeparti tror vi på, at forældre gerne vil bidrage med 10-20 kr. pr uge for mere personale og større tryghed og kvalitet for deres børn.

Derfor har vi støttet forslaget.

 

Publiceret 10 February 2021 13:00