Lone Glarbo. Foto: PR

Lone Glarbo. Foto: PR

Debat:

Hurtigere omstilling til elbiler i hjemmeplejen

"Der er 68 biler i Favrskovs hjemmepleje, og Venstre mener sådan set, at der fra starten af prøveperioden er basis for at øge antallet af elbiler yderligere," skriver Lone Glarbo(V)

Lone GlarboByrådsmedlem Favrskov Byråd (V)

debat I Venstre ønsker vi at øge antallet af elbiler i prøveperioden fra 8 til 12 biler, og det er et samlet Social- og Sundhedsudvalg nu er enige om.

Der er 68 biler i Favrskovs hjemmepleje, og Venstre mener sådan set, at der fra starten af prøveperioden er basis for at øge antallet af elbiler yderligere. Hvis det øvrige byråd er villig til dette, så bakker Venstre op. Sagen kommer i byrådet ved udgangen af februar 2021.

Efter planen anskaffes de første 12 elbiler i sommeren 2021. Forslaget lød på første evaluering i medio 2022, hvilket vi ønsker at ændre til seks måneder. Vi mener, at det er et tilstrækkeligt tidsrum til at vurdere elbilernes evne som hjemmeplejebiler.

Venstre er også villige til en endnu kortere prøveperiode, hvis det viser sig, at der er opbakning til det.

Grunden til, at vi ikke bare kan konvertere hele bilflåden på een gang, skyldes bl.a. forskellige leasingaftaler på de nuværende biler, de kilometer bilerne kan køre på en opladning og andre praktikaliteter med f.eks. ladestandere.

Venstre er meget tilfredse med, at vi nu også får gang i den grønne omstilling i Favrskov på dette område.

Publiceret 21 February 2021 06:00