Kamal Ahmane har netop debuteret med digtsamlingen ’BINDELIV’ og er allerede godt i gang med digtsamling nummer to.

Kamal Ahmane har netop debuteret med digtsamlingen ’BINDELIV’ og er allerede godt i gang med digtsamling nummer to.

Berber digter på dansk

Af
Af Anne Graarup

Kamal Ahmane talte allerede berbisk, fransk, arabisk og engelsk, men det var først, da han skulle lære dansk på en sprogskole i Danmark i 2003, at han begyndte at skrive digte. Digtene skrev han på dansk for at erobre det danske sprog. For nylig debuterede han med digtsamlingen 'BINDELED'.
Da Kamal Ahmane, som er berber, blev født i Kabylien i det østlige Algeriet for 38 år siden, var der næppe nogle, som havde forudset, at han i dag bor i et rækkehus i Trige med sin danske kone og sine to børn, arbejder som lærer på en friskole i Århus og skriver digte på dansk. Men sådan ligger landet, og man kan godt sige, at det var skriveriet, som bragte Kamal Ahmane til Danmark. I 1990 blev han nemlig pennevenner med sin nuværende kone, Lene. Efter at Lene havde læst en artikel i Jyllands Posten om den pennevenneklub, Kamal Ahmane var medlem af i Algeriet, skrev hun til ham.


11 år og utallige breve senere mødtes de to pennevenner i Paris, hvor Kamal Ahmane var flyttet til for at få en tillægsuddannelse til den læreruddannelse, han havde taget i Algeriet. I byernes by forelskede de to sig i hinanden, og i 2003 blev de gift på rådhuset i Århus.


Kamal Ahmane holder sig ikke kun til pennen, han læser også gerne selv. Blandt andet er H.C. Andersen og Benny Andersen blandt favoritterne.


Digtene i 'BINDELED' er på rim og omhandler emner som kærlighed, politik og andre emner, som rører sig i samfundet og i Kamal Ahmanes liv.

Publiceret 30 January 2009 14:23