Postkort og bridge-pokaler

Så er udstillingerne på Hammel bibliotek skudt i gang: Inger Mathiesen udstiller postkort og Bridgeklubben udstiller pokaler i januar.

Af
Af Erling Baastrup

Inger Mathiesen, Sabro, har været hjemmegående og medhjælpende hustru, siden hun blev gift. Hun har altid været glad for håndarbejde, og det er blevet til mange broderede puder og billeder og strikkede trøjer gennem tiden. Inger har nu tre dejlige børnebørn, hvor den ældste på 10 år har lært hende at lave postkort. Siden Inger er blevet pensionist, har hun fået mange timer til at gå med denne hyggelige beskæftigelse.

Historien bag pokalerne

Hammel Bridgeklub blev stiftet i 1957. Vilfred Lambrecht og hans kone flyttede kort efter til egnen. Da de havde spillet bridge før, meldte de sig ind i den lokale bridgeklub. Hurtigt blev Vilfred Lambrecht formand og turneringsleder i Hammel Bridgeklub, hvor han også underviste nye spillere gennem mange år. Han var formand i mere end 20 år. Inge og Vilfred Lambrecht spillede sammen i mange år. Klubbens første pokal blev udsat i 1967 af ”Den røde Bank”. Den blev vundet af Egon Engemand – Peder Andersen til ejendom efter 3 år. Den næste pokal, som er en af dem, der er udstillet, fortæller en historie om klubbens spillere og skiftende makkerskaber. Den blev først vundet til ejendom efter 12 år, hvor Inge og Vilfred Lambrecht havde vundet den for 5. gang.
Pokalerne udstilles, da den sidste af ægteparret Lambrecht døde i 2009. Lambrecht var en lun bornholmer, der aldrig aflagde sig den karakteristiske dialekt. Begge lagde et stort arbejde i at drive Hammel Bridgeklub og skal tillægges æren for at klubben fik nye medlemmer og var en efter byens størrelse stærk klub.
Frem til  30. januar kan man se et udvalg af Inger Mathiesens postkort samt pokaler fra Hammel Bridgeklub på Hammel bibliotek.

Publiceret 05 January 2010 13:46