»Social tillidsmand« skal hjælpe ledige på kanten af arbejdsmarkedet

Jobcenter Favrskov vil gerne i dialog med de lokale virksomheder om socialt ansvar i forhold til at ansætte ledige på kanten af arbejdsmarkedet. Projektet hedder ”Social tillidsmand”, og i Kvickly i Hadsten er ordningen en succes.

Af
Af Erling Baastrup

Jobcenter Favrskov har et godt tilbud til virksomheder i Favrskov Kommune: Deltag i projektet ”Social tillidsmand” og vær med til at tiltrække og fastholde medarbejdere og tage et socialt ansvar for personer på kanten af arbejdsmarkedet. Konkret betyder projektet, at en medarbejder i virksomheden giver fokuseret opmærksomhed og støtte til nyansatte eller nuværende medarbejdere med særlige behov for støtte.

Flere virksomheder med

Det Lokale Beskæftigelsesråd  i Favrskov har tidligere bevilget tilskud til virksomheder, der gerne vil tage et socialt ansvar og oprette en funktion i virksomheden med en ”Social tillidsmand”.
- Formålet med dette projekt er nu at brede muligheden ud til langt flere virksomheder, der ønsker at deltage, lyder det fra John Hedegaard, chefkonsulent for Det Lokale Beskæftigelsesråd

Gratis på kursus

Ved at deltage får virksomhederne mulighed for at være med på kurser og netværksmøder sammen med andre virksomheder med ønske om et socialt ansvar. Kurserne og netværksmøderne er gratis, da de er finansieret af Det Lokale Beskæftigelsesråd i Favrskov Kommune. Der er planlagt et kursus i Hammel 27. og 28. januar 2010.
I Kvickly i Hadsten har man haft ordningen kørende i cirka et år, og varehuschef Henrik Wind siger, at ordningen har været en succes for forretningen.
- Vi har haft ledige på kanten af arbejdsmarkedet i praktik, og de fleste er enten blevet i virksomheden eller har fået job i andre virksomheder, fortæller Henrik Wind.

Publiceret 06 January 2010 13:19