Lisbeth Lindgren udstiller i den næste tid sit stentøj i Møllegalleriet i Søften.

Lisbeth Lindgren udstiller i den næste tid sit stentøj i Møllegalleriet i Søften.

Oliemalerier og stentøj på Møllegalleriet

Nye udstillere på Møllegalleriet i Søften er vilde med olie og ler

De næste to kunstnere der udstiller i Møllegalleriet i Søften hedder Lisbeth Lindgren, Hinnerup og Poul Aage Fogde, Søften. Det sker fra 24. januar til 21. april. Der er fernisering søndag 24. januar kl. 15-18. Herefter er der åbent kl. 15-18 hver onsdag og 1. lørdag i måneden. Lisbeth Lindgren har siden 1987 haft eget værksted i Hinnerup. Hun arbejder hovedsagelig i unika ting i stentøjs- og porcelæns-ler, som brændes ved 1280 grader i elovn. Fra 1987 til 2009 har hun været medlem af kunstnergruppen "PRIMUS" Hinnerup. Hun har udstillet i det meste af Jylland og på Fyn. Hun arbejder ofte i indfarvet ler som dekoreres med glasur, ved at visse partier i stregmønstre lades uglaserede.

Selvlært alsidig kunstner

Poul Aage Fogde er stort set selvlært kunstner, men har taget et par kurser i oliemaleriets teknik; har tegnet siden barndommen og malet i olie og akvarel siden studentertiden. Søften-kunstneren har lavet en del illustrationer til årbøger, tidsskrifter og til fagbøger, bl.a. til tre af mine egne bøger om Irland og Nordamerikas indianere, til en kalender med færøske motiver til KFUM-spejderne i Søften, har tegnet vinetiketter og illustrationer til en kommunal pjece, tegnet Søften julemærkerne i 3 år og har udstillet malerier på Langkær Gymnasium i Tilst og i Uhresalen.
"Jeg maler ikke i nogen bestemt stil, men holder mig helst til forskellige former for naturalisme og lader mig primært inspirere af naturen, vind og vejr. Hede- og moselandskaberne i mit hjemlige Midtjylland samt det skotske højland har inspireret til en række akvareller og malerier,men jeg har også lavet billeder fra Færøerne, Grønland, Irland, Prag og Skt. Petersborg," fortæller Poul Aage Fogde.

Publiceret 18 January 2010 10:34