Frej Thorsen, Victor Ryberg-Hemicke og Frederik Almskov Rasmussen var enige om at deres fædre nok skulle kunne vinde en konkurrence om at køre længst på literen.

Frej Thorsen, Victor Ryberg-Hemicke og Frederik Almskov Rasmussen var enige om at deres fædre nok skulle kunne vinde en konkurrence om at køre længst på literen.

Galleri:

Skolelever skal lære forældre at køre økonomisk

Fysiktimerne bliver fyldt med biler og ecodriving. Elever fra Østervangsskolen i Hadsten skal blandt andet lære forældrene at køre pænt.

De to 7. klasser på Østervangskolen har fået noget af en udfordring. De næste mange uger skal fysiktimerne bruges på at lære at køre økonomisk pænt, lave forsøg med brintbiler, besøge en bilforhandler og tælle biler. Det er Toyota Danmark og firmaet Via Biler med base i Egå, der med en check på 37.500 kroner gør det muligt for de 50 elever at få en lidt mere fancy skoleundervisning i fysiktimerne, som de to fysiklærere Kirsten Stougaard og Jasamin Nezam kommer til at stå for.
Undervisningen er i øvrigt også støttet af Friluftsrådet, der senere beslutter hvilken af de tre danske skoler der skal med i en europæisk finale mod en af tre skoler i Slovenien.
Håbet er at de 50 elever kan lære deres forældre en del fif, så de kan køre længst på literen. Og en del af ideen bag er at sætte forældrene op mod hinanden i en konkurrence om at køre længst på literen. Det sker senere i foråret, hvor bilforhandleren Via Biler også dukker op på skolen og gennemgår forældrenes biler for unødige ting der blot sænker benzinforbruget. Via Bilers egen ecodriver, Henrik Nielsen vil lære børnene om, hvordan man kan sænke forbruget ved at gøre simple ting, såsom at bruge bilens gear til at bremse ned og at slukke for airconditionen. Bilsælgeren fra Via Biler er uddannet af en tidligere danmarksmester i at køre længst på literen og kan nu ikke lade være med at køre så økonomisk som muligt. "Jeg kører øknomisk, også selvom jeg har firmabil," betror han FavrskovPosten. Frej Thorsen, Victor Ryberg-Hemicke og Frederik Almskov Rasmussen fra 7. A på Østervangskolen er nu også enige om, at lige præcis deres far nok skal vinde konkurrencen om at køre længst på literen.

Publiceret 18 January 2010 13:19