Nu er det officielt, at Norddjurs borgmester Jan Petersen bliver ny næstformand i KKR Midtjylland. På formandsposten fortsætter den detroniserede Favrskov borgmester Anders G. Christensen.

Nu er det officielt, at Norddjurs borgmester Jan Petersen bliver ny næstformand i KKR Midtjylland. På formandsposten fortsætter den detroniserede Favrskov borgmester Anders G. Christensen.

Anders G. Christensen og Jan Petersen skal køre parløb i KKR Midtdjylland

Nu er det blevet officielt, at den detroniserede borgmester i Favrskov, Anders G. Christensen, fortsætter som formand i KKr Midtjylland, medens Norddjurs borgmester Jan Petersen bliver ny næstformand efter partifællen, Aarhus borgmester Nicolai Wammen.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Østjylland besætter igen formands- og næstformandsposten i Kommunernes Kontaktråd i Midtjylland. Venstres afgåede borgmester, Anders G. Christensen, fortsætter på formandsposten, medens den nyvalgte Norddjurs Borgmester Jan Petersen overtager næstformandsposten efter partifællen, Aarhus borgmester Nicolai Wammen.
"Der er lavet en konstitueringsaftale som alle partier har skrevet under på," fortæller Jan Petersen over telefonen i en pause ved dagens konstituerende møde på Scandic i Silkeborg.
Den tidligere socialdemokratiske folketingspolitiker ser frem til at varetage de opgaver, som frontpoitionen i KKR betyder: "Der er naturligvis masser af arbejde i det, men for Norddjurs betyder det afgjort, at kommunen nu er blevet afgørende placeret i det krydsfelt, hvor vigtige diskusioner foregår mellem kommunerne og Regionen."
"For Norddjurs Kommune betyder det konkret, at vores embedsværk også kommer tættere på afgørelser og beslutninger og får information meget tidligere og dermed mulighed for at handle hurtigere," siger Jan Petersen, der blev kørt i stilling som næstformand tidligere på måneden, da han var sammen med borgmesterfæller af socialdemokratisk observans til møde i Kommunaløkonomisk Forum. Til kredsen af socialdemokratiske borgmestre hører bl.a. tunge drenge som Nicolai Wammen og Horsens borgmester Jan trøjborg.
Jan Petersens 18 år på Christiansborg, og hans omfangsrige netværk, har været afgørende argumenter for, at hans partifæller har peget på ham.

Den detroniserede Venstre borgmester i Favrskov, Anders G. Christensen, fortsætter som formand for KKR Midtdjylland. Et klart signal fra partifællerne om, at han har røgtet sit formandshverv så godt, at han skal fortsætte trods fraværet af en borgmesterkæde.
Det tæller med, at Anders G. Christensen har gode forbindelser til Christiansborg.

Den detroniserede Venstre borgmester i Favrskov, Anders G. Christensen, fortsætter som formand for KKR Midtdjylland. Et klart signal fra partifællerne om, at han har røgtet sit formandshverv så godt, at han skal fortsætte trods fraværet af en borgmesterkæde. Det tæller med, at Anders G. Christensen har gode forbindelser til Christiansborg.

null

Publiceret 21 January 2010 11:39