Administrerende direktør Camilla Dybdahl Christensen dekorerer Edith Kelfast med

Administrerende direktør Camilla Dybdahl Christensen dekorerer Edith Kelfast med "Den kongelige Belønningsmedalje" .

Medalje til Edith efter 40 år

Edith Kelfast, Autofin og Au Maison i Hammel, skal nu i takke-audiens hos Dronning Margrethe

Af
Af Hans Henrik Laugesen

belønningsmedalje "Du er ikke bare en ansat, du er en institution og en stor del af virksomhedskulturen her på stedet; du ved en masse om tingene, du har altid styr på sagerne i din afdeling, og så har du gennem alle årene været helt fantastisk til at omstille dig og lære nyt, hver gang udviklingen har bragt nye maskiner og ny teknik". Sådan lød det fra administrerende direktør Camilla Dybdahl Christensen i talen til Edith Kelfast, da hun efter 40 års tro tjeneste i dobbeltvirksomheden Autofin og Au Maison, Norgesvej i Hammel, blev dekoreret med "Den kongelige Belønningsmedalje", og direktøren fortsatte: "Derfor er jeg også utrolig glad for, at du bliver hos os, og jeg ser frem til fortsat godt samarbejde i de næste 10-15 år...." Helt så længe har Edith nu ikke tænkt sig at blive, men hun er helt enig i, at det er alt for tidligt at stoppe efter 40 års ansættelse, så hun nøjes med at gå på deltids-efterløn, så hun fortsat kan komme og tage en tørn nogle dage hver uge.

Med handsker

Inden for den nærmeste fremtid skal Edith Kelfast en tur til Christiansborg, hvor hun skal i takke-audiens og møde hendes majestæt Dronning Margrethe for første gang: "Så skal du huske at tage handsker på, Edith", lød det fra en af de omkring 40 kolleger, som var samlet for at hylde Edith med kransekage og champagne i kantinen. "Ja, og det skal ikke være de handsker, du plejer at bruge her i produktionen...", lød det fra en anden. Ediths kørsel frem og tilbage mellem hjemmet i Hørning og arbejdsstedet gennem de 40 år svarer til elleve og en halv gange jorden rundt ved ækvator, så der er blevet slidt nogle dæk på dén konto. Og Autofin er, som navnet mere end antyder, netop producent og leverandør af tilbehør til biler, lige fra skræddersyede måtter og sædeovertræk til børnetilbehør, reklameartikler og sikkerhedsudstyr. Pudsigt nok var det netop i Edith Kelfasts hjemby Hørning, Autofin blev startet for 50 år siden i 1960, hvorefter virksomheden flyttede til Skanderborg og senere til Hammel, hvor livsstilsvirksomheden Au Maison blev startet i de samme lokaler i 1998, og siden er vokset år for år, således at der nu beskæftiges ialt omkring 40 medarbejdere. Au Maison har sammen med Autofin en af de få aktive danske industri-systuer. Virksomheden producerer og leverer dansk designede livsstilstekstiler i eksklusiv kvalitet til forretninger i ind- og udland. Edith Kelfast er klar til fortsat at være en del af det kreative team. Hun har gennem årene blandt andet haft som sin opgave at sørge for tilrettelæggelse af tekstilerne, så de bliver skåret ud i de rigtige formater til systuens medarbejdere.

De store smil var fremme, da Edith Kelfast modtog

De store smil var fremme, da Edith Kelfast modtog "Den kongelige Belønningsmedalje" for en helt særlig indsats i samme virksomhed gennem 40 år: "Du er ikke bare en ansat, du er en institution", fastslog administrerende direktør Camilla Dybdahl Christensen i sin tale til dagens midtpunkt.

Publiceret 11 September 2010 08:00