"Bagmand" Gert Jacobsen fra Lokalrådet i Voldum var sammen med mange andre Voldum-borgere med som tilhørere ved byrådsmødet.

Positiv hilsen til Voldum Friplejehjem

Ideologiske strejf blev til langvarig debat, hvor resultatet ikke var så vigtigt

Af
Erling Baastrup

BYRÅD På sit byrådsmøde i aftes, tirsdag, skulle Favrskov Byråd behandle en forespørgsel fra Voldum Lokalråd om at overtage Voldum Plejecenter fra 1. januar 2013. Planen indeholder, at der skal laves et Friplejehjem, og antallet af pladser skal udvides fra 10 til 22.
Alle i byrådet stemte for, at der skulle laves en sag, som skulle sagsforberedes i forvaltningen og derefter behandles i Social- og Sundhedsudvalget. Endelig skal byrådet så efterfølgende ind og træffe en afgørelse.
Venstre foreslog herefter, at der skulle en tilføjelse til, der tilkendegav, at byrådet ”er positiv over for tanken om at lave et Friplejehjem i Voldum”.
Argumentet for var at sende et signal til lokalrådet om, at man fint kan arbejde videre med planen. Argumentet imod at så længe man ikke havde fået mere viden om konsekvenserne, kunne man ikke begynde at have en mening om forslaget, men at man ved ikke at lukke forslaget her og nu viste en positiv indstilling.
Så blev der talt meget. Privatiseringstankerne hentede lidt ideologi frem endnu en gang. Det var svært at se nogen reel forskel, men det kom til en afstemning, hvor Venstres tilføjelse blev vedtaget. Blandt socialdemokraterne stemte kun Annegrethe Dahl fra Voldum for. Men da fire socialdemokrater og en konservativ hverken stemte for eller imod, blev ændringsforslaget vedtaget. Den positive hilsen kunne de seks bilerfuld Voldumfolk så tage med hjem fra tilhørerpladserne.

Publiceret 24 November 2010 11:30

Foredrag i Ø. Velling Forsamlingshus