I marts prøvesmagte mange på frokosttilbuddet ved et orienteringsmøde med producenten.

I marts prøvesmagte mange på frokosttilbuddet ved et orienteringsmøde med producenten.

Madordningen skrottes igen

Kommunens daginstitutioner fravælger igen en kommunal frokostordning. Det gælder for de næste to år

Af
Erling Baastrup

I sommer fravalgte alle de kommunale daginstitutioner i Favrskov den madordning, som kommunen skal tilbyde.
Eneste undtagelse var Børnehuset Rønbækken i Hinnerup. Nu er der igen valgt, og det er stadig kun samme institution i Hinnerup, der vil fortsætte.
I Ulstrup vil Børnehuset Spiren lade forældrene stå for en frokostordning én dag om ugen samt en madordning (for eksempel frugtordning) alle ugens fem hverdage.

Lærer gode manerer

Når man læser evalueringen fra Rønbækken, fremgår det også, at der er både glæde og skepsis over for ordningens første halve år.

”Med frokostordningen diskuterede vi meget, at det skulle være æstetisk rigtigt. Vi har altid været vant til at have tallerkner og kopper på bordet, når vi spiser, og derfor valgte vi helt fra starten at anrette maden på fade og i skåle i stedet for at sende bakken rundt, som maden kommer i,” siger Mai-Britt Jensen, der er pædagog på Rønbækken.
Hun understreger, at der også er læring i at anrette maden:
”Der er stor læring i, at maden bliver sendt rundt, og at børnene skal bede om tingene, og jeg synes, der har været en udvikling i, at børnene er blevet høfligere og har fået det, jeg kalder gode manerer,” siger Mai-Britt Jensen.

Konstant dialog

”I prøveperioden på de tre uger var vi dagligt i dialog med leverandøren med respons på maden, og det er vi fortsat med siden.
Det hjælper jo ikke noget at gå og brokke sig, hvis tingene ikke er i orden. Så er det bedre med dialog, siger souschef Jonna Andersen om frokostordningen i Børnehuset Rønbækken.

Generelt synes hun, at frokostordningen fungerer godt, og at leverandøren er god til at lytte til børnehavens tilbagemeldinger.

Publiceret 01 December 2010 07:00