Sidste år lavede Ketty Schou sin egen ekstra indsamling. Her afleverer hun resultatet på Frijsenborg Efterskole til forstander Jens Petersen.

Sidste år lavede Ketty Schou sin egen ekstra indsamling. Her afleverer hun resultatet på Frijsenborg Efterskole til forstander Jens Petersen.

Efterskolelever arbejder for Danmarksindsamlingen

Onsdag 19. januar er Frijsenborg Efterskole klar til at slå sidste års rekord på 60.000 kr.

Af
Af Laura Krogh Bisgaard

Frijsenborg Efterskole

Som i 2009 og 2010 arrangerer Frijsenborg Efterskole igen i år Danmarksindsamlingen i Hammel. Sidste år indsamlede vi godt 60.000 kr. og året før det 53.000 kr. Disse flotte resultater er opnået med en opbakning i Hammel fra handelsstandsforeningen og især Ketty Skou. I år engagerer eleverne sig igen i projektet, og tilbyder deres arbejdskraft d. 19. januar.

Elever fra Frijsenborg Efterskole på arbejde hos Nina Kristensen i Super Best et af de tidligere år.

Elever fra Frijsenborg Efterskole på arbejde hos Nina Kristensen i Super Best et af de tidligere år.

Danmarksindsamlingen 2011

De 12 største hjælpeorganisationer i Danmark: SOS-Børnebyerne, Dansk Røde Kors, BØRNEfonden, Red Barnet, UNICEF, Læger uden Grænser, ADRA Danmark, Mellemfolkeligt Samvirke, CARE Danmark, IBIS, Folkekirkens Nødhjælp, Dansk Flygtningehjælp, er gået sammen igen i år. De 12 hjælpeorganisationer har hver deres projekter i Afrika. Hele indsamlings projektet kulminerer med en TV-indsamling fra Tivoli.

Hvorfor engagerer vi os?

Den dannelse, et ungt menneske kommer igennem i løbet af et år på en efterskole, er bemærkelsesværdig på mange punkter – pludselig erfarer man, at tøjet ikke vasker sig selv, at fællesskabets kvalitet er afhængig af, hvilken indsats man selv yder – men også, at ansvarlighed og fællesskab ikke blot er noget, der er, men noget man selv er med til at sikre og arbejde for. Udover det er vi på Frijsenborg også meget opmærksomme på verden omkring os, og vi prøver fx i form af medborgerskabsundervisningen, at udvide vores horisonter, så det bliver muligt at være med i et endnu større fællesskab. Vi bekymrer os om vores klode og vores medmennesker, og vil derfor gå helhjertet ind i indsamlingen i håb om at kunne gøre en forskel.

Danmarksindsamling i Hammel onsdag 19. januar.

Eleverne på Frijsenborg Efterskole vil gerne gøre en forskel. De tilbyder derfor hver især deres arbejdskraft til forretninger/virksomheder og private onsdag d. 19. januar. Mindsteprisen er 200 kr. som ubeskåret går til indsamlingen. Arbejdsopgaverne kan være mangeartede, opgravning af stauder, grundig hovedrengøring, oprydning, maling af garage, flytning af brænde, rengøring af prædikestol. Mange af forretningerne i Hammel valgte sidste år at støtte initiativet ved at lade eleverne hjælpe til en dag.

Book os

Har du/I en arbejdsopgave, som det vil være relevant at få hjælp eller støtte til, kontakt venligst Olav Nielsen på dkindsamlinghammel@fus.dk eller på 2021 8928. Indsamlingen kan også støttes ved at indsætte bidrag på kontonr. 1909 8973298470 mrk. ”dkindsamlingHammel”.
Eleverne vil desuden lavet en video på selve indsamlingsdagen, som efter d. 19. jan. kan ses på: http://danmarksindsamling.efterskole.dk Ved at stemme på filmen, kan man via sms donere 20 kr. til indsamlingen.

Publiceret 21 December 2010 07:00