Fra modtagelsen af nogle af gaverne er det fra venstre afdelingssygeplejerske Beth Selmer, terapeut Terese Lund Pedersen, Tanja Drachman fra In Mente, og Lise Reese fra Brilleriet. De sidste to havde stået for indsamlingen.

Fra modtagelsen af nogle af gaverne er det fra venstre afdelingssygeplejerske Beth Selmer, terapeut Terese Lund Pedersen, Tanja Drachman fra In Mente, og Lise Reese fra Brilleriet. De sidste to havde stået for indsamlingen.

Børn og Unge Klinikken siger tak

Børneafdelingen på Hammel Neurocenter fik penge to steder fra op til jul. Det siger medarbejderne nu tak for. Og så er der ros til Hammel by

Af
Erling Baastrup

donationer Som vi tidligere har fortalt, fik Hammel Neurocenter 9.602 kr., som var indsamlet blandt handlende på årets julemarked i Hammel by, og 6.506 kr., som stammede fra billetsalget i InSide hvor Chris Anker Sørensen fortalte om cykellivet og dets udfordringer.

Smil og tålmodighed

På personalets vegne siger afdelingssygeplejerske Beth Selmer:
Vi vil gerne anerkende Hammel by for den måde, hvorpå vore unge patienter modtages, når vi sammen færdes i byen og handler i butikkerne. Vi bliver altid mødt med smil og god tålmodighed. Det betyder utrolig meget, da det kan være svært at vende sig til igen at færdes uden for Hammel Neurocenters trygge rammer, når man har pådraget sig en hjerneskade. Og det er en vigtig del af rehabiliteringen.

Legetøj og spil

Vi glæder os til at komme i gang med at bruge pengene. Endnu har vi ikke helt afklaret, hvad beløbet skal bruges til. Vi har mange ønsker - blandt andet en ny legeplads samt legetøj og spil; men samtidig har vi også brug for et ”ikke øremærket beløb”, der kan bruges, når indlagte børn og unge skal forkæles lidt.
De mange penge, vi har fået, gør det pludselig muligt at opfylde nogle af de ønsker vi har på børnenes vegne. F.eks. nyt solidt legetøj og nye spil. Det legetøj, vi har, bliver hurtigt slidt af de mange forskellige børn, der bruger det hver eneste dag. Leg og spil er i høj grad med til at træne hjernen, så børnene genindlærer mange af deres ”tabte” færdigheder. Og har man svært ved at styre sine bevægelser, kan legetøjet også godt få en hård medfart, siger Beth Selmer, men der er flere idéer endnu:

Ud af huset

Pengene giver os også mulighed for at tage børnene med ud af huset lidt oftere. En aftentur ned i byen og købe en is, en biograf- eller bowling-tur er også træning, og som afveksling en lidt sjovere måde at træne på.
En tur ud at plukke jordbær eller i Regnskoven kan være en utrolig god sanseoplevelse, hvis man ikke kan ret meget andet.
I kan nok høre, at vi har masser af ideer til, hvordan pengene kan give vore dejlige børn nogle gode oplevelser. Så til alle, der har været med til at give os denne dejlige jule- og nytårsgave, vil personalet på Børn og Unge Klinikken gerne sende et stort og hjerteligt TAK!

null

Publiceret 07 January 2011 08:00