DEBAT Regeringens politik har skadet dansk økonomi - og nu skal efterlønnerne betale

Iben Sønderup, Folkteingskandidat for socialdemokraterne, Havevej 9, Langå

VK har i deres regeringstid givet den ene skattelettelse efter den anden til de rige. Disse skattelettelser er skyld i hullet i statskassen. Og nu synes de, at efterlønnerne skal betale regningen, samtidig med at de Konservative vil have endnu flere skattelettelser. Det er fuldstændig urimeligt.
Derudover har regeringen bebudet nulvækst i det offentlige i mange år frem, hvilket er det samme som nedskæringer. For når udgifterne stiger, uden at der er flere penge til at betale, så må man spare. Det går ud over velfærden. Og desværre er det ikke engang en god forretning for Danmark.
Hvis man derimod fremrykker offentlige investeringer – altså sætter gang i offentligt byggeri, som S og SF vil – så vil det skabe beskæftigelse i byggebranchen og andre områder af det private erhvervsliv. Så kommer de arbejdsløse i job, får flere penge mellem hænderne, og der kommer flere skattekroner i statskassen. Og der er råd til at beholde efterlønnen til de nedslidte arbejdere.
Så S-SFs plan er ikke bare en håndsrækning til de arbejdsløse og efterlønnerne, det giver også en bedre økonomi for Danmark. Lad os få en ny regering der kan lave retfærdig og ansvarlig politik.

Publiceret 07 January 2011 23:01