Kommunen har kig på krydset

Ole Rasmussen, vejingeniør ved Skanderborg Kommune, undersøger T-krydset Præstbrovej-Hørslevvej i Skovby

Af
Af Jean Tonnesen

Familien Polat, der består af Janet, Tayfur og deres datter Ela, er plaget af bilister, der i vinterhalvåret glider ind i familiens hegn til baghaven og videre ind på græsplænen. Nu vil Skanderborg Kommune kigge på problemet.
"Jeg snakkede med dem i sidste uge, og vi tager ud for at kigge på krydset sammen i dag (mandag, red.)," siger Ole Rasmussen, der er vejingeniør ved Skanderborg Kommune.
Han har ikke en forklaring på, hvorfor bilisterne har det ekstra svært i netop det kryds.
Problemet er værst i vinterhalvåret, og det kan tyde på, at det ikke er et vejteknisk problem.
Ole Rasmussen har ikke en løsning endnu, men han åbner for, at der muligvis skal etableres et autoværn foran familiens grund eller laves en trafikforsætning - en forhindring - på Præstbrovej, som bilisterne skal zig-zagge igennem og dermed tvinges til at sætte farten ned.
"Jeg kan ikke sige, hvad løsningen er nu, for jeg skal først ud at se på det, men der kan være flere forskellige løsninger," siger Ole Rasmussen.
Familien Polat bor i Tinbækparken, klos op ad T-krydset Præstbrovej-Hørslevvej. Tre gange på to har bilister mistet kontrollen og endt i familiens hegn. Familien frygter, at en vildfaren bil eller lastbil en dag vil ende i husets bryggers eller ramme et familiemedlem i haven.

Publiceret 11 January 2011 09:45