Marianne Bonde Andersen fra Hørning er kvinden bag den ekstremt populære facebook-side

Marianne Bonde Andersen fra Hørning er kvinden bag den ekstremt populære facebook-side "R. I. P. Flemming Bamse Jørgensen"

Kvinden bag Facebook-side:

Bamse var fantastisk

Marianne Bonde Andersen fra Hørning er kvinden bag den populære Facebookside, som ærer Bamse

Af
Susanne Secher

"Hvil i fred - vi ses igen. Der var meget stille ved Viby Kirke. Kl. 11.37 ringede klokkerne og kisten blev båret ud. Lidt derfra stod jeg stille og så den smukke hvide kirke, kisten og blomsterne, og tårerne løb ned af mine kinder."
Marianne Bonde Andersen fra Hørning fulgte Bamses begravelse på afstand, da den folkekære sanger i fredags blev begravet i Viby Kirke.
"Tak for alt det du har givet os gennem din musik og din personlighed. Tak fordi du var den, du var, og fordi vi måtte deltage i dit liv. Han var en fantastisk person. Ikke noget "her kommer jeg," men helt nede på jorden og han talte gerne med sit publikum," fortæller Marianne, som har mødt Flemming Bamse Jørgensen flere gange.

Over 100.000 fans

Flemming Bamse Jørgensen betød og betyder så meget for Marianne, at hun kort efter nyheden om Bamses død oprettede facebook-siden "R. I. P. Flemming Bamse Jørgensen."
Og som siden udvikler sig, ser det ud til, at der er mange andre end Marianne, som fandt glæde i Bamses musik. Måske også flere, end han selv var klar over.
"Opbakningen er helt overvældende. Da jeg var færdig med oprettelsen og gik ind for at se, om det så ok ud, var der allerede "medlemmer", og nu er der mere end 117.000. Jeg håber, at vi med siden kan vise familien og Vennerne fra Bamses Venner, hvor meget deres musik betyder i Danmark," siger Marianne.

Han var noget helt specielt

For Marianne er der ingen tvivl. Der kommer aldrig en ny Bamse. Og selv om hans musik nok kan synes let, så rører det noget i hende.
"Teksterne er så lette at lære, men alligevel er de dybe. Tag sådan én som "Tårer taler sandt". Flemming var næsten folkeeje, men jeg er alligevel overvældet over, at så mange deler min glæde over hans musik. Hvis han var her endnu, ville jeg vise ham siden på Facebook, så han kunne se, hvor meget han har betydet for Danmark, og hvor elsket han var. Jeg er ikke helt sikker på, at han vidste, at han havde så mange fans," siger Marianne, som holder mest af sangen "Charme".

Jeg tænker altid på dig

Bamse er borte, og livet går videre. Også for Marianne, der til daglig arbejder som fuldmægtig i et større forsikringsselskab. Men hun glemmer ikke Bamse.
"Savnet vil være stort. Dét at kunne komme ud og se ham og bandet stå netop der - smilende - og se, at de nyder at spille. Bamses musik solo samt Bamses Venners musik har altid siddet på min cd'er, og det vil den fortsætte med."

Publiceret 11 January 2011 06:00