DEBAT Cykelstien - det er her det sner

Chris Sørensen, Overdrevet 14, Hinnerup

En snes meter nåede jeg at køre, før en politibil med udrykning og blå blink satte efter mig og ikke lod mig i tvivl om, at det var mig, den ville have til at stoppe.
I et voldsomt julesnevejr var jeg blevet fanget i Århus' indre bys labyrinter af ensrettede gader og vejopgravninger, hvor det undtagelsesvist var tilladt at køre i begge retninger på visse af de små gader.
Men ikke alle.
I Grønnegade er der f.eks. små 100 meter, hvor vejen er ensrettet. Det ved jeg nu. 500 kr. fattigere. Ikke fordi vejen er speciel smal på det stykke, så for en der ikke er vant til at køre bil i Århus' centrum, var det ikke umiddelbart åbenlyst bl.a. på grund af de de store snedynger, der lå i begge vejsider.
Nu bor jeg ikke i Århus, så jeg vil lade århusianerne om at vurdere den kommunale snerydning.
Jeg bor i Favrskov Kommune, Hinnerup.
På byens hovedstrøg og mest befærdede gade er der således ikke blevet ryddet sne på cykelstien, lige siden den første sne faldt tilbage i november.
Tværtimod er cykelstierne her blevet brugt til opsamlingsted og lagerplads for sneen fra fortov og vejbane. (Jvf. i øvrigt Favrskovpostens lille historie om handicap-p-pladsen i Hinnerup, der har måttet lide samme skæbne.)
Det samme var i øvrigt tilfældet i fjor, hvor cykelstierne tilsvarende i op mod et par måneder var små alpelandskaber.
Et indlæg i avisen hjalp intet. En efterfølgende henvendelse til politiet blev ignoreret.
Uge efter uge det samme billede. Ingen reaktion.
Hvorfor skulle det så være anderledes i år.
Men nu ved jeg, at politiet kan - altså rykke - og rykke hurtigt. Hvis det vil. Faktisk fra 0 til 500 kr. på tre sekunder.
Hold da op.

Publiceret 12 January 2011 19:28