Søndergade i Hadsten gik ikke fri for vandmasserne.

Søndergade i Hadsten gik ikke fri for vandmasserne.

Hadstens sydby oversvømmet

Af
Af Sven Erik Ginge

Hadsten. Fotos Sven Erik Ginge

Store dele af Hadsten syd var søndag oversvømmet af de vældige mængder smeltevand, som til sidst ikke kunne rummes i Lilleåen. Vandløbet gik over sine bredder, og sørgede for, at Ågade virkelig svarede til sit navn.
Arealerne øst for Hadsten har allerede i flere dage været oversvømmet, men natten til søndag løb vandet også ind i bymidten, og Lilleåparken stod totalt under vand.
Favrskov Brandvæsen blev tilkaldt lige efter midnat natten til søndag, da vandet fossede hen over Ernst B. Sunds Plads og videre ad gaderne til den lavtliggende bydel.
Der blev bygget spærringer, men de holdt ikke, og ved syvtiden søndag morgen måtte brandfolkene og entreprenører i gang igen, da vandet steg og steg. På et tidspunkt truede vandet de lavtliggende boliger og butikker, og den store Kvickly-bygning lå som en isoleret ø midt i det hele. Man kunne følge minut for minut, hvordan vandet kom længere og længere op ad Søndergade.
Det er adskillige år siden, Hadsten syd var været så hårdt ramt af oversvømmelser, og mange borgere fik sig en usædvanlig oplevelse på søndagsturen.
 
 

Publiceret 16 January 2011 13:23