DEBAT DF vil ikke afskaffe efterlønnen

Jette Plesner Dali, folketingskandidat (DF)

Bendt Lund Nielsen fortæller helt korrekt om Post Danmarks seneste "tilbud" til alle ansatte over 60: Gå frivilligt (ind på vores tilbud) eller forvent en fyreseddel!

Det virker ærlig talt en smule uværdigt. Og lad det være sagt med det samme, så det ikke kan misforstås: DF vil ikke afskaffe efterlønnen, hverken før, under eller efter et valg. Uanset hvem der sidder i regering. Til gengæld vil vi gerne diskutere,om ordningen kan smiddigøres.

Hvorfor ikke inddrage det, man ved fra bl.a. Ældresagen: Op imod hver tredje, der er gået på efterløn, fortryder. Og vil egentlig bare gerne tilbage til arbejdet. Enten fordi man savner kollegerne, var glad for sit arbejde eller fordi livet på efterløn måske ikke helt svarer til forventningerne.

Endelig er jeg helt enig med Bendt Lund Nielsen i, at vi i endnu højere grad bør inddrage de alt for store grupper af indvandrere, som - helt urimeligt - både for dem selv, men også og ikke mindst af samfundsøkonomiske grunde - i dag lever på passiv forsørgelse. Nogle så oven i købet kombineret med lidt sort arbejde ved siden af. Dansk Folkeparti er i hvert fald parat til at diskutere, hvordan vi inddrager de ressourcer, som netop denne gruppe ville kunne bidrage med.

Publiceret 16 January 2011 20:11