En rigtig ged i levende live.

En rigtig ged i levende live.

Elever fik jord under neglene

Elever fra Friskolen i Hinnerup har været på besøg på den økologiske Skolegård i Hjortshøj. Det blev en dag, der gav mange positive og tankevækkende indtryk til de videbegærlige 5 til 9-årige elever

Af
Erling Baastrup

”Hvad spiser sådan en ko egentlig?” og ”kan man godt være en landmand, når man er en dame?" var nogle af mange spørgsmål, de 34 elever fra Friskolen i Hinnerup havde til landmanden, da de besøgte Den økologiske Skolegård, Andelssamfundet i Hjortshøj.
Eleverne havde før besøget, gennem opgaveark og samtaler med læreren, arbejdet med økologi og emner som dyrevelfærd, kredsløb i naturen og ”hvor kommer maden fra”, så det var nogle velforberedte og ivrige elever, der drog af sted med bussen en blæsende skoledag.

Gulerod i fri dressur

Under besøget på den Økologiske Skolegård fik børnene lov til at trække en gulerod op, vaske den i en spand med vand og spise den. Nogle af eleverne mente dog, at det var bedst at den lige kom en tur forbi Brugsen og blev puttet i en pose, eller på anden måde tilberedt, før de turde sætte tænderne i den.
”Først og fremmest ligger eleveres udbytte i, at de får indtryk af, hvordan et landbrug kan se ud i dag. Børnene er interesserede i dyrenes videre liv og stiller mange gode spørgsmål. De lærer om de basale ting. Eleverne fik gjort op med nogle af deres forestillinger, som f.eks. at man kan se forskel på en tyr og en ko ved, at koen ikke har horn og at den har sorte og hvide pletter. En tyr, mente børnene, har kun en farve, lange horn og en ring i næsen. Tyren, de mødte på gården, havde ingen ring, men var til gengæld noget større, end de havde forestillet sig,” fortæller lærer Ina Marie Graneberg og fortsætter: ”Det gælder om at tage børnene ved hånden og vise dem noget, de ellers ikke oplever. Sådan nogen ud af huset aktiviteter ”sætter sig fast” i elevernes erindring. Så har de billeder af, hvordan det var og kan inddrage det i den øvrige undervisning.
Eleverne har hjemme på skolen arbejdet videre med emnet og lavet plancher med fotos fra gårdbesøget, samt tegninger og tekster, der i den kommende tid kan ses på Biblioteket i Hinnerup.

En halmborg er altid en succes.

En halmborg er altid en succes.

Publiceret 20 January 2011 07:00